Vine devri kapandı, yeni trend: 'Byte'

Byte, akıllı telefonların değişmez uygulaması olacak mı? sorusu şimdiden konuşulmaya başlandı.

Bir döneme damga vuran video paylaşım uygulaması Vine’ın kurucu ekibinde yer alan Dom Hofmann, Byte isimli yeni bir uygulama geliştirdiklerini ve Vine ile aynı tandansta yer alan bu uygulamanın 2019 yılı ortalarında yayına alınacağını açıkladı.

Bir dönemin meşhur uygulaması Vine, çok sayıda yeni ünlü ‘icat ederek’ farklı platformlara armağan etmesi dışında belirli bir zaman diliminin en çok tercih edilen mobil uygulaması oldu. Sonsuz bir döngüyle oynatılan 6 saniyelik videoların bulunduğu platform tamamen ‘eğlence’ üzerine kurgulanmıştı.

Byte ile ilgili sızan bilgiler arasında uygulama logosu da yer alıyor.
Byte ile ilgili sızan bilgiler arasında uygulama logosu da yer alıyor.

Vine’ı Instagram bitirdi

Öncelikle iOS platformu için yayınlanan uygulama, belirli bir popülerliğe ulaştıktan sonra Android platformu için de yayınlandı ve pek çok kişi, 6 saniyeye sığdırdıkları eğlenceli içerikleri ile yüz binlerce takipçiye ulaşmayı başardı.

2012 yılı başlarında Twitter tarafından satın alınan Vine, Instagram’ın daha da popüler bir hale gelmesi ve içerik üreticilerin neredeyse tamamının bu platforma geçiş yapmasıyla birlikte tamamen sıfırlandı.

Vine, bir döneme damga vurmuş, hemen hemen her akıllı telefonun kütüphanesinde yer almıştı.
Vine, bir döneme damga vurmuş, hemen hemen her akıllı telefonun kütüphanesinde yer almıştı.

2019 yılında çıkacak

Vine, 2017 yılında uygulamayı tarihe karıştıran bir kararla ortadan kaldırıldı. Vine’ın devrinin sona ermesiyle birlikte bir daha canlanmayacağını düşünenleri yanıltan haber ise yine Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Uygulamanın geliştiricisi Dom Hofmann, 2019 yılı başlarında Vine özellikleri taşıyan devam uygulaması Byte ile geri dönüyor.

Uygulamaya yönelik ortaya çıkan bilgiler sınırlı olsa da tek bildiğimiz Byte’ın tıpkı Vine gibi sonsuz döngüde kısa süreli videolarla oluşturulacağı. Byte’ın Vine kadar yoğun biçimde kullanılıp kullanılmayacağını veya yeni içerik üreticileri oluşturup oluşturamayacağını zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >