Vodafone Datacenter ile verilere hızlı erişim imkanı

​​Vodafone Datacenter
​​Vodafone Datacenter

Veri merkezi anlamına gelen 'datacenter'ın avantajları saymakla bitmiyor. Vodafone Datacenter’da müşteriler istedikleri yer ve zamanda en hızlı şekilde verilerine ulaşabilirken, aynı zamanda yedekleme ve kurtarma çözümlerine de erişebiliyor.

Vodafone Datacenter, kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda tüm veri merkezi hizmetlerini portföyü dahilindeki hizmetler ile karşılayabilmektedir. Vodafone Datacenter globalden gelen teknik uzmanlık ve veri merkezi yönetim tecrübesi ile birlikte iş ortaklarına üst düzey hizmetler sunmaktadır. Vodafone Datacenter periyodik olarak global ve iç denetimlere tabi olup, uluslararası geçerli sertifikalara sahiptir.

Vodafone Datacenter hizmet portföyünü şu şekilde sıralayabiliriz:

• Fiziksel Kaynak Bulundurma Çözümleri

• Sanal Kaynak Bulundurma Çözümleri

• Veri Yedekleme ve Kurtarma Çözümleri

• Yönetilen IT Hizmetleri

Neden Vodafone Datacenter?

Verilere istenilen lokasyondan istenilen zamanda ve hızlı erişim imkanı sağlıyor. Yapay zeka teknolojisi sayesinde işletmenizin değişken ihtiyaçlarına göre esnek fiziksel ve/veya sanal kaynak kullanabilme avantajı sağlıyor. Aynı zamanda işletmenize ait tüm veriler için yedekleme ve kurtarma çözümlerine sahip oluyorsunuz. Hizmet portföyü içinde yer alan bulut ve hibrit bulut teknolojilerinden faydalanma imkanı da bulunuyor.

Datacenter yatırımı maliyetlerine ek olarak enerji, teknik ekipman ve personel gibi giderlere katlanmama avantajı var. Tüm süreçlerinizi 7/24 yanınızda olan Özel Müşteri Danışmanları bir şekilde yönetebiliyorsunuz.

Vodafone Datacenter aynı zamanda enerji tüketiminde kullanılan yapay zeka teknolojisi ve yenilenebilir enerji ile Yeşil Datacenter özelliği taşımaktadır.

Veri Merkezi nedir?

Veri Merkezi, gelişmiş bilgisayar sistemlerinden oluşmakla birlikte, işletmelere ait sunucu ve verilerin bulunduğu alanlardır. Veri merkezlerinde işlenen ve barındırılan verilerin önem derecesine göre elektrik, mekanik, güvenlik sistemleri değişkenlik göstermektedir. Ek olarak, veri merkezleri, içlerinde yedek güç kaynakları, yedek veri iletişim bağlantıları, merkez içerisinde bulunan sistemlerin soğutulması için kullanılan iklimlendirme sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve dış tehlikelere karşı güvenlik sistemlerini bulundururlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >