Volkswagen'in benzinli araçlarda emisyon hilesi yaptığı iddia ediliyor!

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf

Bild am Sonntag isimli Alman gazetesinin aktardığı bilgilere göre Volkswagen, dizel otomobillerin yanı sıra benzinli araçlarda da bir emisyon hilesine başvurmuş olabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Volkswagen'in dizel otomobillerdeki emisyon skandalının ortaya çıkmasının üzerinden yaklaşık üç yıl geçti. Bu süreçte yaraları sarmaya çalışan Alman otomobil üreticisi, alternatif yakıtlara yönelmeye başladı. Özellikle elektrikli otomobil konusundaki çalışmalarını hızlandıran üreticinin dizelin yanı sıra benzinli araçlarda da emisyonhilesi yaptığı iddia ediliyor.

Volkswagen'in dizel araçları testlerde kandırdığı yazılımın aynı şekilde benzinli araçlar için de kullanılabilmiş olacağı iddia ediliyor.
Volkswagen'in dizel araçları testlerde kandırdığı yazılımın aynı şekilde benzinli araçlar için de kullanılabilmiş olacağı iddia ediliyor.

Benzinli araçlarda da hile yapılmış olabilir

Alman gazetesi Bild am Sonntag tarafından paylaşılan haberde, Volkswagen başta olmak üzere Porsche ve Audi'nin benzinli motorlu araçlarında emisyon testlerinde hile yapıldığı belirtiliyor. Testlerde özel bir yazılım kullanılarak dizel otomobillerde olduğu gibi benzinli otomobillerde de rakamlarla oynandığı üzerinde duruluyor.

Münih Savcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yakıt tüketiminin daha düşük gösterilebilmesi adına bu tür bir emisyon hilesine başvurulmuş olabileceğinin altını çizdi. Volkswagen cephesinden ise şimdilik herhangi bir açıklama yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >