Volkswagen, ilk elektrikli otomobilinde müşterileri uygun fiyatla etkilemeyi amaçlıyor

Volkswagen ID
Volkswagen ID

Emisyon skandalının açığa çıkmasıyla elektrikli otomobillere daha fazla önem vermeye başlayan Volkswagen, birkaç yıl içinde uygun fiyatıyla dikkat çeken ilk elektrikli otomobilini satışa sunacak.

Volkswagen emisyon skandalının üzerinden yıllar geçmesine rağmen şirket yaralarını henüz tam anlamıyla sarabilmiş değil. Başta ana vatanı Almanya olmak üzere birçok farklı ülkede yasal süreçten geçen ve ağır cezalara çarptırılan otomobil üreticisi, önümüzdeki süreçte tamamen elektrikli modellere geçiş yapmayı hedefliyor.

Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili ID'nin AR-GE ve üretim çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2019 veya en geç 2020 sonunda satışa çıkması bekleniyor.
Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili ID'nin AR-GE ve üretim çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2019 veya en geç 2020 sonunda satışa çıkması bekleniyor.

Elbette bu noktada Volkswagen'i rakiplerinden ayıran en az birkaç önemli unsur olmak zorunda. Zira gelecek yıllarda elektrikli otomobil sektörü hiç olmadığı kadar hareketlenecek ve bu doğrultuda üreticilerin ipleri eline alabilmeleri için önemli noktalara temas etmeleri gerekiyor. Şarj dolum istasyonlarının sayısı ve uzun menzil mesafesi elektrikli otomobillerin satılması için artık olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Ancak son olarak ortaya çıkan bilgilere göre Volkswagen, potansiyel müşterilerini uygun fiyatla etkilemeyi umuyor.

Tesla Model 3'e rakip olarak gösterilen Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili ID, tek şarjda toplamda 400 ile 600 km arasında menzil mesafesi sunacak ve bu rakamla Tesla Model 3'ün 350 km'lik menzil mesafesini -neredeyse- ikiye katlayacak. Uzun menzil mesafesi elbette çok önemli. Ancak müşteriler için belki de en önemlisi fiyat. Bir önceki paragrafta da üzerinde durduğumuz gibi Volkswagen'in elektrikli otomobiliyle asıl çıkış noktası uygun fiyat olacak. Dolayısıyla bu kriter göz önüne alındığında da Tesla Model 3'ün saf dışı edilmesi gerekiyor.

Tesla Model 3'ün 35.000 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacağı düşünüldüğünde Volkswagen ID'nin ilk etapta 27.000 dolar civarından satılması bekleniyor. Üretimin tamamlanmasının akabinde Volkswagen'in ilk elektrikli otomobilinin iki yıl içince satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >