Volkswagen sahipleri araçlarını sökerek parçaları satıyor

Volkswagen sahipleri; emisyon skandalına takılan otomobillerinde başta kapı, kaput ve multimedya sistemleri sökerek parçaları ikinci elde satıyor. Akabinde araçları bu şekilde geri çağırma kapsamında şirkete göndermeyi planlıyor.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında emisyon skandalıyla gündeme gelen Volkswagen, toplamda 500.000 aracını geri çağırarak milyarlarca dolar değer kaybetmişti. Alman şirketin, otomobilleri hiç koşul sunmadan geri alıyor olması araç sahipleri için bir avantaja dönüştü.
Parçaları ikinci el olarak satıyorlar
Araçların, koşulsuz ve şartsız geri alınmasını fırsat bilen araç sahipleri; kaput, tampon, kapı ve multimedya sistemlerini sökerek ikinci elde satmaya başladı. Hatta fotoğraflara bakıldığında durumu abartan araç sahiplerinin hava yastıklarını ve viteslerdeki deri kılıfları dahi söktükleri görülebiliyor.
Parçaları ikinci el olarak satıyorlar Araçların, koşulsuz ve şartsız geri alınmasını fırsat bilen araç sahipleri; kaput, tampon, kapı ve multimedya sistemlerini sökerek ikinci elde satmaya başladı. Hatta fotoğraflara bakıldığında durumu abartan araç sahiplerinin hava yastıklarını ve viteslerdeki deri kılıfları dahi söktükleri görülebiliyor.
Otomobilin yürüme sisteminde sorun olmaması yeterli

                                    Bu parçalar söküldüğünde araçların yürüme sisteminde herhangi bir sorun meydana gelmiyor. Dolayısıyla Volkswagen'in geri çağırması için de bir engel teşkil etmiyor. Hatta bu hususta harekete geçen otomobil satıcıları ve yedek parça tedarikçileri, işin kapsamını daha da genişletmiş durumda.
Otomobilin yürüme sisteminde sorun olmaması yeterli Bu parçalar söküldüğünde araçların yürüme sisteminde herhangi bir sorun meydana gelmiyor. Dolayısıyla Volkswagen'in geri çağırması için de bir engel teşkil etmiyor. Hatta bu hususta harekete geçen otomobil satıcıları ve yedek parça tedarikçileri, işin kapsamını daha da genişletmiş durumda.
İkinci el parçalar ucuzlayabilir

                                    Esasında bu durum, yeni bir oluşumu da açığa çıkarıyor. Keza, birçok araç sahibinin benzer yöntemi uygulayacağı düşünüldüğünde Volkswagen otomobil parçalarının hayli ucuza temin edilebileceği gerçeği de netleşiyor. Şu an için konuyla alakalı olarak Volkswagen cephesinden gelen bir açıklama ise yok.
İkinci el parçalar ucuzlayabilir Esasında bu durum, yeni bir oluşumu da açığa çıkarıyor. Keza, birçok araç sahibinin benzer yöntemi uygulayacağı düşünüldüğünde Volkswagen otomobil parçalarının hayli ucuza temin edilebileceği gerçeği de netleşiyor. Şu an için konuyla alakalı olarak Volkswagen cephesinden gelen bir açıklama ise yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >