Volkswagen Türkiye'de fabrika kuracak

Manisa'da kurulması beklenen fabrika 2022 yılında hizmete girecek.
Manisa'da kurulması beklenen fabrika 2022 yılında hizmete girecek.

Volkswagen, yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararı aldı. Karar resmi olarak duyurulmadı ancak önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılması ve işlemlerin başlaması bekleniyor.

Alman otomobil devi Volkswagen Türkiye'ye büyük bir yatırımda bulunacak. Volkswagen, Türkiye ya da Bulgaristan'da bir fabrika kurmak istediğini dile getirmiş ancak kararsız olduğunu her fırsatta belirtmişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'ye gelen Volkswagen yönetimi, Ankara'da yapılan toplantıların ardından kararını verdi. Volkswagen, yeni fabrikasını Türkiye'de kuracak.

4-5 bin işçinin istihdamı sağlanacak

Volkswagen'in fabrikaya yatırım için belirlemiş olduğu bütçe 1.3 milyar euro. Ayrıca bu fabrika, Türkiye'de 4-5 bin aralığında bir istihdam sağlayacak.

Fabrika Manisa'da kurulacak

Manisa'da kurulması beklenen fabrikanın inşası, 2022 yılına kadar tamamlanacak ve fabrika hizmete geçecek. İlk olarak Volkswagen'in sahip olduğu Seat ve Skodamarka otomobillerin üretilmesinin planlandığı fabrikada, ilerleyen dönemlerde Volkswagen markalı araçların da üretilmesi planlanıyor. Bu fabrika, Türkiye'ye sağlayacağı faydanın yanı sıra, son yıllarda üretimsel açıdan sıkıntı çeken Skoda'yı da içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtaracak.

Ne olmuştu?

Volkswagen, en başından beri Türkiye'ye sıcak bakıyordu. Türkiye'nin, bu fabrikanın kurulması için vereceği teşviklerin yanı sıra ülkemizdeki işçilik maliyetinin de Bulgaristan'dan düşük olması, Türkiye'yi bu konuda bir kaç adım öne taşıyordu.

Volkswagen sözcüsü, Türkiye'nin otomobil üretim merkezi için cazip bir yer olarak görüldüğünün belirterek Türkiye ile somut adımların atıldığını duyurmuştu.

Volkswagen'in almış olduğu Türkiye kararını önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklaması ve gerekli çalışmaların başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >