Volkswagen, yeni SUV'sini tanıttı: T-Cross

Volkswagen'in T-Cross modeli, yayınlanan görsellerdeki renk opsiyonuyla da kullanıcılara tercih sebebi oluşturmayı başarıyor.

Volkswagen’in uzun süredir merakla beklenen ve Polo temelleri üzerine kurulan aracı T-Cross’un lansmanı gerçekleştirildi. Alman otomotiv üreticisinin 16 yıl önce başlayan SUV macerası, T-Cross ile devam ediyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni SUV modeli T-Cross’u tanıttı. Seat’ın Arona modeline benzeyen yeni T-Cross, temel olarak Polo modelinin üzerine kurulmuş hissi uyandırıyor. Arona’dan biraz daha büyük olan araç, dış tasarım olarak yine aynı aileye mensup olan T-Roc ile benzerlikler gösteriyor.

İç mekanda en büyük değişiklik direksiyon simidinde gerçekleşmiş durumda. Diğer Volkswagen’lerdeki direksiyonlardan farklı olan simit tasarımı T-Cross’a ilginç bir hava katmış. Malzeme kalitesinin Polo’ya benzediği söylenebilir.

Volkswagen'in yeni SUV'si, şık ve kompakt araç içi tasarımıyla beğeni topluyor.
Volkswagen'in yeni SUV'si, şık ve kompakt araç içi tasarımıyla beğeni topluyor.

3 farklı motor seçeneği

T-Cross’un 2 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği bulunuyor. Benzinli tarafında 3 silindirli 1.0 TSİ motorlar 95 ve 115 BG güç üretiyor. Silindir kapatma teknolojisine sahip 1.5 litrelik motorların ileride seçeneklere eklenmesi bekleniyor. Dizel tarafındaysa 1.6 litre ve 95 HP güç üretebilen tek motor seçeneği bulunuyor.

T-Cross'un arka cepheden görünümü görkemli bir SUV ile karşılaştığımızı gösteriyor.
T-Cross'un arka cepheden görünümü görkemli bir SUV ile karşılaştığımızı gösteriyor.

T-Cross Türkiye satış fiyatı

Volkswagen’in yeni SUV’si T-Cross’un Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak T-Cross’un 1.0 litre 95 BG gücündeki modeli Almanya’da 17 bin 975 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Seat Arona aynı kombinasyonla 16 bin 290 Euro’ya satılıyor. Türkiye’de ise 1.0 TSI 115 BG, otomatik şanzıman ve Xcellence paketi 146 bin 500 TL’den başlıyor. Buradan yola çıkarak T-Cross’un Arona’dan 10 bin TL daha yüksek olması beklenebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >