Volvo, dünya genelinde 2 milyonu aşkın aracı geri çağırıyor

Volvo
Volvo

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, 2006 ila 2019 yılları arasında üretilen toplamda 2 milyon 100 bin aracı geri çağırıyor.

Geri çağırmanın asıl nedeni öndeki koltukların emniyet kemerlerindeki bir çeliğin zayıflaması olarak belirtiliyor.

Şirketin sözcüsü Stefan Elfstorm, emniyet kemerlerindeki bu telin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek geri çağrılmanın bu nedenle yapıldığını vurguluyor.

Dünyanın en güvenli otomobillerini üreten ve bu şekilde nam salan Volvo, ortaya çıkan problemler nedeniyle zaman zaman geri çağırmalar yapmak zorunda kalabiliyor. İsveçli üretici, son olarak 2 milyon 100 bin aracını geri çağırıyor.

Volvo'nun bu geri çağırmasının arka planında, ön koltuklardaki emniyet kemerindeki bir arıza yatıyor. Bu arıza nedeniyle 2006ila2019yıllarıarasında üretilen modellerde güvenlik riski oluşuyor. Tarihi duyuru aynı zamanda şu ana kadarki en büyük geri çağırma olarak belirtiliyor.

Ön koltukların emniyet kemerleri zayıflıyor.

Şirket sözcüsü StefanElfstrom, konuyla alakalı yaptığı yazılı açıklamada geri çağırmanın dünya genelini kapsadığını da özellikle belirtti. Açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

  • Şimdiye kadar dünya genelinde yaptığımız en büyük geri çağırma. İleriye dönüp oluşabilecek problemleri engellemek nedeniyle bu çağrıyı yapıyoruz. Servislerimiz, otomobil sahiplerine gerekli durumu bildirecekler.

Problemin asıl kaynağı ne?

Volvo, bu geri çağırma talebiyle birlikte 2 milyonu aşkın aracın ön koltuklarındaki emniyet kemeri problemini gidermeyi hedefliyor.
Volvo, bu geri çağırma talebiyle birlikte 2 milyonu aşkın aracın ön koltuklarındaki emniyet kemeri problemini gidermeyi hedefliyor.

Volvo'larda karşılaşılan bu problemin asıl kaynağı ise ön koltukların emniyet kemerlerindeki zayıflama. Çelik telin zayıflıyor olması aslında ön koltukta oturan sürücü ve yolcunun güvenliğini tehlikeye atıyor.

Doğal olarak bu telin değişmesi ve işlemin yapılması gerekiyor. Geri çağırmanın nedeni de bu.

Kademeliolarak gerçekleştirilmesi beklenen bu değişim sürecinin ne zaman tamamlanacağı ise şimdilik açıklanmış değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >