Volvo, otomobilleri 30 metreden aşağı bırakıyor: Hedef kurtarma ekiplerinin performansını artırmak

Volvo
Volvo

Volvo, çarpışma testlerinin uç noktasını görebilmek ve kurtarma ekiplerinin performansını artırmak için araçları 30 metreden aşağıya bırakıyor.

Şu ana kadar yapılan en zorlu ve en önemli testlerden biri denilebilir. Ekipler bu sayede hayat kurtarma becerilerini geliştirmek için fırsat buluyor.

Dünyanın en sağlam otomobili denildiğinde akla ilk marka olarak Volvo geliyor. Üretimdeki titizlik; güvenlik teknolojilerine verilenönem ve çok farklı koşullarda yapılan testler bunun sağlanmasında büyük önem taşıyor elbette. Ayrıca, ekiplerin hayat kurtarmasına yardımcı olmak için Volvo'nun yeni otomobilleri 30 metreden aşağıya bırakılıyor...

Volvo, şu ana kadar gerçekleştirilen en zor testlerden birini hayata geçirdi. Kurtarma ekipleri de becerilerini geliştirmek için genellikle VolvoCarsGüvenlikMerkezi'ne ait kaza yapan arabaları kullanıyor.

Kurtarmahizmetlerinin olası herhangi bir çarpışma senaryosuna hazırlanmasına ve sıradan çarpışma testlerinin ötesine geçmek için az önce de bahsettiğimiz gibi otomobili epey yüksekten bıraktı ve sonrasında kurtarma ekipleri devreye girdi.

Bu yaklaşım, en uç çarpışma senaryolarındakihasarı yeterli şekilde simüle etmek için yeterli hasarın oluşmasını sağlamış. Böyle bir durumda araçtaki insanlar kritik bir durumda oluyor. Bu nedenle öncelik, hidrolik kurtarma araçlarının kullanılarak insanların arabadan en kısa sürede çıkmasını sağlamak gerekiyor. Kurtarma uzmanları genellikle ilk 6 saatin çok önemli olduğundan bahsediyor: Kaza meydana geldikten sonra 1 saat içinde hastaneye götürülmeleri gerekiyor.

Volvo Cars Trafik Kazası Araştırma Ekibi'nde kıdemli bir araştırmacı olan Håkan Gustafson konuyla alakalı şunları söylüyor:

  • Yıllardır İsveç kurtarma hizmetleri ile yakın bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü aynı hedefimiz var: herkes için daha güvenli yollara sahip olmak. Umarız hiç kimsenin en şiddetli kazaları yaşamaz. Ancak tüm kazalar önlenemez. Bu nedenle, şiddetli kazalar meydana geldiğinde hayat kurtarmaya yardımcı olacak yöntemler olması büyük önem taşıyor.

Volvo, tüm bu testleri kurtarma ekiplerinin gelişimine katkı sağlamak için yapıyor.
Volvo, tüm bu testleri kurtarma ekiplerinin gelişimine katkı sağlamak için yapıyor.

Kazalardan ve sonuçta ortaya çıkan kurtarma çalışmalarından elde edilen tüm bulgular, kapsamlı bir araştırma raporunda toplanıyor. Bu rapor, başka yerlerdeki ekiplerine ücretiz olarak sunuluyor.

Kurtarma ekipleri genellikle eğitim araçlarını hurdalıklardan alırlar. Ancak bu arabalar genellikle 20 yıl öncesine ait oluyorlar. Ve çelik mukavemeti, güvenlik kafesi yapısı ve genel dayanıklılık açısından modern otomobillerle arada gerçekten büyük fark oluyor.

Kurtarma çalışanlarının yeni kurtarma teknikleri geliştirmek için yeni modellere ihtiyacı var. Başka bir değişle, bu eğitim seansları yaşam ve ölüm arasındaki farkı anlamak gibi de düşünülebilir. Bu yüzden kurtarma hizmetlerinin talebi üzerine Volvo Cars işleri bir adım öteye götürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >