Voom, Uber'in talebi üzerine uçan taksi servisini üstlenebilir

Voom
Voom

Uber, havayolu taşımacılığı çalışmalarını hızlandırırken ABD merkezli şirketler de yeni projelere odaklanıyor.
Voom, Uber'in talebi olması halinde uçan taksiler için ABD'de hizmet vermeye başlayabilir.

Uber, çok uzun zamandır motorlu araçlar üzerinden karayolu taşımacılığına yatırım yapıyor olsa da aslında bir yandan da bisikletler ve scooterlarla müşteri ağını genişletmek istiyor. Kısa mesafeler için alternatif seçenekler sunan şirket şu anda havayolutaşımacılığı için de önemli adımlar atıyor.

Temmuz'da New York City ve John F Kennedy Uluslararası Havaalanı arasında yapılan uygulamayla helikopter seferleri başlatılıyor. Bu anlaşma sonrasında hibrit uçak ve helikopterler sayesinde 150 mil hızla seferler planlanıyor.

Uber aslında bu noktada farklı şirketlerle de anlaşmalar yapıyor. Hatta Voom ile birtakım çalışmalar da planlanıyor. Ancak Voom'un kendisi de halihazırda uçan taksi servisini geliştirip ABD'deki hizmet alanını genişletmek istiyor.

Fast Company, şu anda San Fransicso, Brezilya ve Meksika'da iki şehrin yanı sıra iki yaşındaki Voom'un uygulama tabanlı helikopter kiralama servisine daha fazla yer eklemeye başlayacağını belirtti.

Uber Air ile Bipolar Studio ortaklığında geliştirilen iç mekanın detayları ilerleyen fotoğraflarda görülebiliyor.n
Uber Air ile Bipolar Studio ortaklığında geliştirilen iç mekanın detayları ilerleyen fotoğraflarda görülebiliyor.n

Haberler, Uber'in Temmuz 2019'da piyasaya sürülmek üzere olan Manhattan ve yakındaki JFK Havaalanı arasındaki kendi helikopter servisini açıklamasından birkaç hafta sonra geldi.

Voom henüz hava taksilerini tam olarak nerede çalıştıracağını açıklamadı. Bu yüzden Uber'in de içinde bulunduğu Blade ile rekabete çıkıp çıkmayacağını söylemek için çok erken.

'Saniyeler içinde rezervasyon yapın; dakikalar içinde uçun' sloganını kullanan Voom, ücretlerinin 'alternatiflerle rekabet edebileceğini' vaat ediyor. San Francisco hizmetine bir rehber olarak bakıldığında, 7 dakikalık uçuşların 150 dolar civarında bir maliyete mal olacağı tahmin ediliyor.

Uber'in Manhattan-JFK uçuşları ise şu anki planlamaya göre 8 dakika sürecek ve kişi başına 200 dolar ile 225 dolar arasında bir ücret talep edecek.

Hava taksi hizmetleri, geleneksel helikopterleri kullanacak. Ancak beklenti, gelecekte bu teknolojinin çok daha ileri gitmesi yönünde. Özellikle dikey iniş kalkış yapabilen ulaşım araçlarının kullanılması söz konusu. Uber'in bu tarz bir çözümü olduğunu da eklemek lazım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >