Vücut direncini arttırmanın 6 yolu

Kışın gelmesiyle birlikte vücut direncimiz gittikçe zayıflamaya başladı. İşte vücut direncini arttırmanın 6 yolu…

Hastalıklar yakanızı bırakmazken vücudunuzun aşırı yorgun düştüğü zamanlar hepinizin olmuştur. Hastalıklar mücadele etmek bazı zamanlarda kolay olmuyor. Özellikle yoğun iş temposu ve soğuk birleşince vücut direncinin azalmış olabilir. Vücut direncini arttırmanın 6 yolu
Kahvaltı
Kahvaltı en önemli öğünlerimiz arasında yer alır. Güne kahvaltı etmeden başlamak demek gün boyunca ne yersek yiyelim vücudumuza bir yararının olmayacağı anlamına gelir. Kahvaltı tartışmasız en önemli öğündür. Ve vücut direncimiz açısında oldukça faydalı olur.
Kahvaltı Kahvaltı en önemli öğünlerimiz arasında yer alır. Güne kahvaltı etmeden başlamak demek gün boyunca ne yersek yiyelim vücudumuza bir yararının olmayacağı anlamına gelir. Kahvaltı tartışmasız en önemli öğündür. Ve vücut direncimiz açısında oldukça faydalı olur.
Omega 3 içeren besinler
Sabahtan akşama kadar omega 3 tüketebilme imkanına sahipsiniz. Sabahleyin kahvaltı ederken yumurta yemek protein açısından faydalı olur. Bağışıklığın yükselmesine yardımcı olur. Yumurtanın sarısı A vitamini açısından çok zengindir. Özellikle çocuklarımıza da her gün mutlaka vermemiz gerekir. 

 Kahvaltı tabağına birkaç zeytin, tereyağı, bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, yeterli olacaktır.

 Omega 3 açısından da ceviz, fındık ve bademin kaliteli yağ asidi içerdiği için tüketmek faydalı olur. Omega 3 bizim bağışıklık sistemimiz koruduğu için vücut direncimizi de arttırır. Omega 3 kuruyemişlerde, yeşil yapraklı sebzelerde, balıklarda bulunuyor.
Omega 3 içeren besinler Sabahtan akşama kadar omega 3 tüketebilme imkanına sahipsiniz. Sabahleyin kahvaltı ederken yumurta yemek protein açısından faydalı olur. Bağışıklığın yükselmesine yardımcı olur. Yumurtanın sarısı A vitamini açısından çok zengindir. Özellikle çocuklarımıza da her gün mutlaka vermemiz gerekir. Kahvaltı tabağına birkaç zeytin, tereyağı, bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, yeterli olacaktır. Omega 3 açısından da ceviz, fındık ve bademin kaliteli yağ asidi içerdiği için tüketmek faydalı olur. Omega 3 bizim bağışıklık sistemimiz koruduğu için vücut direncimizi de arttırır. Omega 3 kuruyemişlerde, yeşil yapraklı sebzelerde, balıklarda bulunuyor.
Sebze tüketmek
Akşam yemeklerinde bulunmanız gereken bir kase salata ya da sebze yemeği vücut direnci açısından oldukça önemlidir. Salata ve sebze yemeği yemeyi alışkanlık haline getirin. Sebzeleri pişirilmiş olarak tüketirseniz minareli açısından oldukça zengin bir yemek yapmış olursunuz.

 Taze sebzelerinde, pişirilmiş sebzelerinde bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücut direncinizi yüksek tutmak istiyorsanız taze sebzeler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Taze sebzeler A ve C vitamini açısından zengin kırmızı lahana, soğan, havuç, turp salata olarak bolca tüketebilirsiniz.
Sebze tüketmek Akşam yemeklerinde bulunmanız gereken bir kase salata ya da sebze yemeği vücut direnci açısından oldukça önemlidir. Salata ve sebze yemeği yemeyi alışkanlık haline getirin. Sebzeleri pişirilmiş olarak tüketirseniz minareli açısından oldukça zengin bir yemek yapmış olursunuz. Taze sebzelerinde, pişirilmiş sebzelerinde bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücut direncinizi yüksek tutmak istiyorsanız taze sebzeler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Taze sebzeler A ve C vitamini açısından zengin kırmızı lahana, soğan, havuç, turp salata olarak bolca tüketebilirsiniz.
Soğangiller
Soğan kokusu etrafı rahatsız edecek diye insanlar arasında çekinerek kullanılır. Soğan yemeklere lezzet verdiği gibi soğangillerden oluşan sebzelerde vücut direnci açısından oldukça faydalıdır. Başlıca antioksidan arasında gösterilir. Soğangiller mevsim sebzeleri olduğundan tam zamanı geldiğinde çıkarlar. Sarımsak, pırasa yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Pırasayı hafta da birkaç kez pişirmeniz vücut direnci korumada etkili olacaktır. Soğanın tazesi kadar kurusunu da tüketin.Lahana kırmızı-beyaz- mor lahanayı hangisini seviyorsanız , brokoli, karnabaharı mutlaka tüketmelisiniz.
Soğangiller Soğan kokusu etrafı rahatsız edecek diye insanlar arasında çekinerek kullanılır. Soğan yemeklere lezzet verdiği gibi soğangillerden oluşan sebzelerde vücut direnci açısından oldukça faydalıdır. Başlıca antioksidan arasında gösterilir. Soğangiller mevsim sebzeleri olduğundan tam zamanı geldiğinde çıkarlar. Sarımsak, pırasa yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Pırasayı hafta da birkaç kez pişirmeniz vücut direnci korumada etkili olacaktır. Soğanın tazesi kadar kurusunu da tüketin.Lahana kırmızı-beyaz- mor lahanayı hangisini seviyorsanız , brokoli, karnabaharı mutlaka tüketmelisiniz.
Dengeli ve kaliteli beslenme alışkanlığı kazanın
Gün içerisinde yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. Tek tip beslenmeyerek dengeli ve kaliteli beslenmiş olursunuz. Tüm hastalıklara karşı kendinizi korumak için dengeli ve kaliteli beslenme alışkanlığı kazanmanız gerekiyor
Dengeli ve kaliteli beslenme alışkanlığı kazanın Gün içerisinde yediklerinize içtiklerinize dikkat edin. Tek tip beslenmeyerek dengeli ve kaliteli beslenmiş olursunuz. Tüm hastalıklara karşı kendinizi korumak için dengeli ve kaliteli beslenme alışkanlığı kazanmanız gerekiyor
Bol bol su tüketin
Vücudumuzda bulunan mikropları ve zararlı maddeleri dışarı atmamızda oldukça faydalı olur. Vücut ısı dengesini korumada da yardımcı olan suyu günde 2 litre tüketmek vücudunuzu ihtiyacı olan su oranını karşılar.
Bol bol su tüketin Vücudumuzda bulunan mikropları ve zararlı maddeleri dışarı atmamızda oldukça faydalı olur. Vücut ısı dengesini korumada da yardımcı olan suyu günde 2 litre tüketmek vücudunuzu ihtiyacı olan su oranını karşılar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >