Wall Street Journal: Tiktok el değiştirmezse ABD'de yasaklanabilir

Arşiv
Arşiv

ABD hükümeti, TikTok'un satılmaması halinde ülkede olası bir yasaklamayla karşılaşacağını bildirdi. Wall Street Journal'da yer alan habere göre Tiktok'un Çinli sahipleri şirketteki hisselerini satmazlarsa ABD uygulamayı yasaklayacak.

ABD'de 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan

Çinli video paylaşım uygulaması TikTok, Çin hükümetinin uygulamayı özel kullanıcı verilerine erişmek veya yanlış bilgi yaymak için kullanabileceği yönündeki endişeleri üzerine milletvekillerinin eleştirilerine maruz kaldı.

ABD Yabancı Yatırım Komitesi, 2020'de uygulamanın ulusal güvenlik incelemesini başlattı.

Eski Başkan Donald Trump o yıl TikTok'u yasaklamaya çalıştı ancak mahkemede engellendi . Daha yakın zamanlarda TikTok, güvenlik endişeleri nedeniyle bazı üniversiteler, eyaletler ve federal kurumlar tarafından yasaklandı .

Satış talebi ilk olarak The Wall Street Journal tarafından bildirildi. TikTok, hükümetin talebiyle ilgili ayrıntıları tartışmayı reddetti.

TikTok, satışın ulusal güvenlikle ilgili endişeleri çözmeyeceğini savunuyor

TikTok sözcüsü Maureen Shanahan yaptığı açıklamada, "El değişikliği, veri akışları veya erişim üzerinde herhangi bir yeni kısıtlama getirmez" dedi.

Haziran ayında şirket, güvenlik kontrollerini geliştirmeye kararlı olduğunu ve tüm ABD kullanıcı trafiğini Oracle Bulut Altyapısına yönlendireceğini söyledi.

Shanahan, "Ulusal güvenlikle ilgili endişeleri ele almanın en iyi yolu, halihazırda uygulamakta olduğumuz güçlü üçüncü taraf izleme, inceleme ve doğrulama ile ABD kullanıcı verilerinin ve sistemlerinin ABD merkezli şeffaf korumasıdır." dedi.

Kaynak: Wall Street Journal

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >