Washington DC’yi sonik patlama korkuttu

Arşiv
Arşiv

ABD'de Washington DC’de savaş uçaklarının tatbikatı sırasında yaşanan sonik patlama paniğe yol açtı. Konutların sarsıldığı ve şiddetli bir patlama sesi duyulan bölgede herhangi tehdidin bulunmadığı doğrulandı.

ABD'de Washington DC’de nedeni belirlenemeyen bir patlama sesi duyulduğu bildirildi. Bölgeden aktarılan ilk bilgilere göre bazı bölgelerde ev ve iş yerlerinin salladığı ve iddia edilen patlamanın 'deprem' gibi bir etki gösterdiği paylaşdı.

Patlamanın duyulduğu bölgede bulunan Gazeteci Yunus Paksoy, Twitter hesabı üzerinden ilk bilgileri paylaştı. Paksoy, "Washington DC’deki büyük patlama sesini ben de duydum. Beyaz Saray’dan 2 blok ötedeydim. Bütün bölgeyi görüyorum şu an duman vs yok. Patlama sesi bana 15 Temmuz gecesini anımsattı. Sonik patlamalar gibiydi" dedi.

"Tehdit yok"

Washington DC İç Güvenlik ve Acil Durum Yönetim Birimi'nden ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Başkent Bölgesi'ndeki topluluklardan bu öğleden sonra yüksek bir patlama geldiğine dair raporların farkındayız. Şu anda herhangi bir tehdit yok" ifadeleri kullanıldı.

'Sonik patlama' açıklaması

Washington DC'de bildirilen patlamanın yanlış bir alarm olduğu ortaya çıktı. Patlama sesine, hava savunma tatbikatları sırasında süpersonik hızda uçan F-16 uçağı neden oldu. Uçuş sırasında yaşanan sonik patlamanın bölgede patlama gibi anlaşıldığı öğrenildi. Resmi açıklamalara göre tehdit ya da hasarın olmadığı doğrulandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >