WhatsApp, çoklu oturum özelliğini test ediyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, sonunda diğer mesajlaşma uygulamaların uzun yıllardır sahip olduğu bir eksiklik üzerinde çalışıyor.

Uygulamada şu anda test aşamasındaki özellik, aynı anda hem telefon hem de tablette oturum açıp WhatsApp'ı kullanmayı sağlıyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sonunda diğer birçok serviste yer alan 'çoklu kullanım' özelliği kazanacak gibi görünüyor. Yıllardır konuşulan bu sistem sonunda test sürümlerindeki ekran görüntülerinde ortaya çıktı.

Paylaşılan ekran görüntüleri WhatsApp'ın çoklu hesap sistemine işaret ediyor.
Paylaşılan ekran görüntüleri WhatsApp'ın çoklu hesap sistemine işaret ediyor.

WhatsApp'ta çoklu kullanım ne anlama geliyor?

Milyarlarca insanın her gün aktif olarak kullandığı bu uygulama, 'çoklu' yapı sayesinde birden fazla cihazda aynı anda aktif olabilecek. Yani en azından testlerdeki ekran görüntüleri bunu gösteriyor.

Hem akıllı telefon hem de tabletten aynı anda kullanılabilecek.

Şu ana kadar uygulama yalnızca tek bir cihazda aktif edilebiliyordu. Ancak bundan böyle tek bir WhatsApp hesabı olanlar hem akıllı telefon hem de tabletinde uygulamayı eşzamanlıolarak kullanılabilir hale geliyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, ilk kez Kasım 2019'da ortaya atılan bu özelliği kanıtlıyor. Uygulama ve WhatsApp Web'i ayrı düşünmek gerekiyor. Yani bu yapı WhatsApp Web'den bağımsız elbette.

Henüz geliştirme aşamasında

Bu özelliğin Android ve iOS için ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.
Bu özelliğin Android ve iOS için ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Özelliğin şu anda henüz 'geliştirilme aşamasında' olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani ne zaman aktif edileceği şimdilik belli değil. Dolayısıyla sistemin arka planda tam olarak nasıl çalışacağı da belirsiz. Ancak Telegram ya da Facebook Messenger'dakine benzer bir yapıya bürünmesi söz konusu.

Bu oldukça heyecan verici bir gelişme. Ancak birçok analist tarafından WhatsApp'ın daha fazla saldırıyla baş başa kalabileceği yönünde eleştiriler geliyor. Bekleyip göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >