WhatsApp depolama alanından tasarruf sağlayan yeni özelliği test ediyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, hem Android hem de iPhone'larda kullanıcıların depolama alanından tasarruf etmesine yardımcı olabilecek planlama özelliğini test ediyor.

Kullanıcıların bu özellik sayesinde fotoğraf, video ya da diğer belgeleri tek seferde kategorik biçimde silebileceği söyleniyor.

Yeni sürümle birlikte buna ek olarak çoklu hesap sisteminin de aktif edilmesi söz konusu.

WhatsApp, depolama alanı azalan Android ve iPhone'larda telefon kullanıcılarına yardımcı olmak için uygulamayı güncelliyor. Depolama Kullanımı adı verilen yeni özellik, kullanıcılara mesajlaşma uygulamasının kaydettiği ve en fazla yer kaplayan dosyalar hakkında eskisinden çok daha farklı bilgiler veriyor.

WhatsApp'ın güncellenen uygulaması, artık depolama alanına dair çok daha fazla detay gösterip tek seferde silme seçeneklerini aktif ediyor.
WhatsApp'ın güncellenen uygulaması, artık depolama alanına dair çok daha fazla detay gösterip tek seferde silme seçeneklerini aktif ediyor.

WhatsApp Media altına entegre edilen özellik, belgelerin ne kadar depolama alanı kapladığını standart olarak çubuk üzerinden gösteriyor. Ayrıca kullanıcıların büyük boyutlu dosyaları cihazlarından silmeleri için yeni seçenekler geliyor. Bu durum hem cihaza kaydedilen hem de kişilere iletilen belgelerin tamamı için geçerli.

Kullanıcılar, ekranın alt kısmında mesajlar için belirli sohbetleri filtreleyebiliyor. Potansiyel olarak güncellemeyi ilk tespit eden ve nasıl görünebileceğine dair ekran görüntüleri paylaşan WaBetaInfo'ya göre bu araçlar şu an geliştirilme aşamasında ama yeni sürümle birlikte her iki platformdaki uygulamaya da entegre ediliyor.

Dolayısıyla bu özelliğin tam olarak ne zaman çıkacağıyla alakalı net bir takvim yok. Konuyla alakalı olarak WhatsApp cephesinden de herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Bu sürümle birlikte çoklu cihaz desteğinin de gelmesi bekleniyor.
Bu sürümle birlikte çoklu cihaz desteğinin de gelmesi bekleniyor.

Sızan bir rapora göre bu depolama yöneticisinin yanı sıra aynı sürümle birlikte iki özellik daha geliyor. İlki daha bir iPad uygulaması ikincisi ise çoklu cihaz desteği. Aslında her iki yeni özellik de epey uzunca bir süredir konuşuluyor. Artık bu sürümle birlikte hayata geçmesi bekleniyor.

WhatsApp, kullanıcıların dört cihazı bir hesaba bağlayabileceklerini öne sürüyor. Ancak aynı zamanda özelliğin hâlâ geliştirilme aşamasında olduğunu da bildiriyor.

Özellikle fotoğraf, video ve diğer içerikler nedeniyle depolama problemi yaşayan kullanıcılar için bu yeni özelliğin büyük kolaylık sağlayacağı aşikar.

  • Çoklu hesap ne anlama geliyor?

    WhatsApp, şu anda kapalı beta olarak test ettiği 'çoklu cihaz' desteğini yakında tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Böylece kullanıcılar aynı hesabı 4 cihazda eşzamanlı olarak açabilecek. Üstelik Android ya da iOS fark etmeksizin sohbet geçmişi de tüm cihazlar için aktif olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >