WhatsApp mavi tik özelliği artık mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor

WhatsApp mavi tik
WhatsApp mavi tik

WhatsApp'ta üç yıldır var olan ve gönderilen mesajın iletildiği zaman bilgisini kullanıcılara gösteren mavi tik özelliği, artık mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor.

Bir milyarı aşan kullanıcı sayısıyla hem Android hem de iOS cephesinde en fazla indirilen uygulamalar listesinin ilk sırasında olan WhatsApp, bundan yaklaşık üç yıl önce "okundu bilgisini" göstermeye başlamıştı. Bu özellikte, mavi tik sayesinde karşı tarafta gönderilen mesajın ne zaman okunduğubilgisine erişmek mümkün hale geliyor.

Son olarak WhatsApp'ın bu mavi tik özelliği, Hindistan'da mahkeme tarafından delil olarak kullanıldı. Yani artık WhatsApp'taki mavi tik sistemi, resmî kurumlar tarafından geçerliliğe sahip oluyor. Mahkeme kısaca, WhatsApp üzerinden gönderilen mesajların ve iletildi bilgilerinin yasal makbuz olarak gösterilebileceğini ifade etti.

WhatsApp'ta yaklaşık üç yıldır yer alan mavi tik özelliği, artık Hindistan'da mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor.
WhatsApp'ta yaklaşık üç yıldır yer alan mavi tik özelliği, artık Hindistan'da mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor.

Hindistan'da uygulanmaya başlanan bu kararın diğer ülkeleri kapsayıp kapsamayacağı konusu ise şimdilik belli değil. Hindistan, geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp gruplarında konuşulan ve paylaşılan tüm içeriklerden grup yöneticilerini sorumlu tutan sistemi de hayata geçirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >