WhatsApp olmasa ne yapacaktık?

GSM operatörleri çöktü.

5.8 şiddetinde gerçekleşen İstanbul depremi sonrası tüm GSM operatörlerinin şebekeleri çökerken iletişim yöntemi olarak WhatsApp kullanıldı. Birçok insanın merak içerisinde yakınlarını aramaya çalıştığı anlarda çalışmayan operatörler 'WhatsApp olmasa ne yapardık?' sorusunu meydana getirdi.

İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesinde gerçekleşen ve bugün öğleden sonra büyük panik meydana getiren 5.8 şiddetindeki sarsıntı, oldukça kritik bir gerçeği de gözler önüne serdi. Deprem esnasında Türkiye'nin en büyük 3 GSM operatörünün hiçbiri şebeke sağlayamadı. Yakınlarını arayamayan insanların paniği artarken 'can sıkıcı bir sınav' olarak değerlendirebileceğimiz bugün GSM operatörlerindeki sorunu gözler önüne serdi.

Deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü.
Deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü.

Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından kullanılan GSM operatörleri, depremin başlamasıyla birlikte 'hükümsüz' kalırken yalnızca sosyal medya ve internet üzerinden mesajlaşma sağlayan platformlar kullanılabildi. WhatsApp, Viber gibi sistemleri kullanan vatandaşlar ailesine ulaşıp rahatlama yaşarken GSM operatörlerindeki 'çekmeme sorunu' birçok farklı açıdan irdelenmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıktı.

WhatsApp.
WhatsApp.

'Ders almak lazım!'

GZT WhatsApp telefonun ucunda!

Acil durumlarda kullanmak ve son dakika haberlerinden, özel içeriklerimizden haberdar olmak için GZT WhatsApp numaramızı kaydedin:

0530-919-66-66

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >