WhatsApp Web'e yeni özellik: Parmak izi ve yüz tanıma ile giriş yapılacak

Arşiv
Arşiv

Yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle büyük tepki toplayan ve geri adım atmak durumunda kalan WhatsApp, milyonlarca kullanıcısını Telegram başta olmak üzere alternatif uygulamalara kaptırırken, diğer yandan yeni özellikleri platforma kazandırmaya devam ediyor.

Milyonlara dayattığı gizlilik sözleşmesi nedeniyle ağır yara alan ve çok sayıda kullanıcısını Telegram ile Signal gibi rakiplerine kaptıran WhatsApp, getirdiği yeni özelliklerle rüzgarı tersine çevirmeyi planlıyor. WhatsApp, uygulamadaki sohbet kayıtlarına yüz ya da parmak iziyle erişim imkanı sunan özelliği bilgisayarlara getiriyor.

QR kodsuz erişim mümkün olacak

Kullanıcılar, bilgisayardan WhatsApp'a erişim sağladıklarında şu an QR kodu taratması gerekiyor. Ancak yeni sistemde bu gerekli olmayacak ve webcam ya da parmak izi tarayıcısı olan bir bilgisayar söz konusu olduğunda QR kodsuz WhatsApp'a erişim mümkün olacak.

  • WhatsApp Web'e girenler dilerse yüz tanıma özelliğini kullanarak sohbetlerine ulaşacak, dilerse de bilgisayarının ekran kilidini sağlayan parmak izi tarayıcısını kullanabilmeleri mümkün olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >