WhatsApp yakında çoklu cihaz özelliğini herkese açıyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, öncelikle kapalı beta olarak test etmeye başladığı ve ardından 'beta' kapsamında bazı kullanıcılar için aktif ettiği çoklu cihaz desteğini herkese açmayı hedefliyor.

Böylece WhatsApp aynı anda 4 cihazda aktif olabiliyor. Bunlar arasına telefon, bilgisayar ve tablet de dahil.

WhatsApp'ın bir süredir kapalı beta olarak test ettiği çoklu cihaz desteği artık son aşamada. Yani bu özelliğin yakında herkese açılması bekleniyor. Böylece kullanıcılar aynı hesabı 4 cihazda eşzamanlı olarak açabiliyor. Yani Android veya iOS fark etmeksizin sohbet geçmişi de tüm cihazlar için aktif oluyor. Yani aslına bakılırsa bu yapıyı Microsoft Teams, Skype ya da Rocket Chat gibi uygulamalardaki aynı mantıkla düşünmek mümkün.

WhatsApp, çoklu cihaz desteğiyle birlikte eşzamanlı olarak telefon, tablet ve bilgisayardan oturum açılarak kullanılabilecek.
WhatsApp, çoklu cihaz desteğiyle birlikte eşzamanlı olarak telefon, tablet ve bilgisayardan oturum açılarak kullanılabilecek.

WhatsApp dünyasına ilişkin isabetli tahminleri ve sızıntılarıyla bilinen WaBetaInfo, uzun süredir üzerinde çalışılan bu özelliğin çok yakın zamanda tüm kullanıcılara açılacağını ifade ediyor. Hatta özellik şu anda beta sürümüyle test ediliyor.

Böylece onay verilen cihazlar standart bir uygulama mantığıyla hemen her yerden erişilebilir hale geliyor. Kabaca aynı hesabı 4 cihaz üzerinden kullanmak mümkün oluyor.

Cihaz ekleme işlemlerinin WhatsApp Chat ya da SMS kodlarıyla yapılacağı biliniyor. Ayrıca ek olarak insanların kafasındaki temel soru işareti ise verilerin tam olarak nasıl saklanacağı... Bu noktada sohbetlerin tüm cihazlar için tek bir pencereden yönetileceğini özellikle belirtmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >