WhatsApp'a çok yakında çoklu cihaz desteği geliyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, şu anda kapalı beta olarak test ettiği 'çoklu cihaz' desteğini yakında tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor.

Böylece kullanıcılar aynı hesabı 4 cihazda eşzamanlı olarak açabilecek.

Üstelik Android ya da iOS fark etmeksizin sohbet geçmişi de tüm cihazlar için aktif olacak.

Uzunca süredir WhatsApp'tan en çok beklenen özellikler arasında 'çoklu giriş' yer alıyor. Yani bu sayede kullanıcılar birden fazla cihazda oturum açıp kullanabiliyor. Yani aslında iki telefonda aynı anda kullanım söz konusu oluyor. Birden fazla cihazda aynı anda çalışma desteğini Skype, Teams, Rocket Chat gibi mesajlaşma / haberleşmeuygulamalarıyla eş tutabilirsiniz.

Aynı anda 4 cihazda kullanılabilecek.

WhatsApp'ın çoklu cihaz desteğini netleştiren ekran görüntülerinden biri.
WhatsApp'ın çoklu cihaz desteğini netleştiren ekran görüntülerinden biri.

Şu anda testleri devam eden özellikte neredeyse sona gelinmiş durumda. Yani henüz ne zaman aktif edileceği belli olmasa da kısa süre içinde bu yeniliğin kullanıcılara açılması bekleniyor. Detaylar arasında çoklu cihaz kullanımının 4 cihazla sınırlandırıldığı görülebiliyor. Böylece Android ya da iOS fark etmeksizin telefon, tablet ya da bilgisayarla eşzamanlıolarak kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bu sayede WhatsApp uzun süredir beklenen özelliğe kavuşmuş oluyor.
Bu sayede WhatsApp uzun süredir beklenen özelliğe kavuşmuş oluyor.

En çok merak edilenlerin başında ise verilerin nasıl saklanacağı geliyor. Bu sistemde tüm cihazlarda sohbet tek bir pencere üzerinden yönetiliyor.

Böylece az önce de bahsettiğimiz eşzamanlıçalışma gerçekleşmiş oluyor.

Üstelik SMS ya da WhatsAppChat kodlarıyla da cihaz ekleme işlemlerinin yapılabileceği söyleniyor. Buna dair kesin bir bilgi ise şimdilik yok.

Sohbet geçmişi doğrudan kablosuzinternetbağlantısı (Wi-Fi) ile sağlanacak. Ek olarak sohbet geçmişi de cihazlar arasında senkronize olacak.

Tüm bunlara özel bir de uzun süredir konuşulan iPad uygulaması var. Bununla alakalı çalışmaların da devam ettiği biliniyor. Fakat uygulamanın ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >