Whatsapp'ı kıskandıracak özellik: Telegram'da video görüşmelere ekran paylaşımı geliyor

Telegram
Telegram

Telegram'ın yeni yayınladığı v7.9.0 kodlu android beta sürümü yenilikler ile birlikte geldi. Yayınlanan son beta güncellemesi ile Telegram'da görüntülü görüşme yaparken ekran paylaşma da aynı anda yapılabiliyor. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Geçtiğimiz sene Whatsapp'ın gizlilik politikasında yapacağı değişiklikler kullanıcılar tarafından büyük bir tepki toplamıştı. Bu gizlilik politikasına tepki olaraktan bazı kullanıcılar Telegram'a geçme kararı aldılar.

Gizlilik politikası değişikliği nedeniyle ciddi bir büyüme yakalayan Telegram, yeni özelliklerle kullanıcı kitlesini daha da büyütmeyi hedefliyor

Telegram'ın yeni özelliği: Görüntülü görüşmelerde ekranı paylaşma

Telegram son beta güncellemesi ile daha önce rakiplerinde bulunmayan bir özelliğe de imza attı. Beta sürümde görünen yeni özellik ile birlikte görüntülü görüşmelerde ekran paylaşımı yapılabiliyor. Bu özellik ile birlikte video görüşmesi yaptığınız kişi, paylaşmanız halinde sizin ekranınızı rahatlıkla görebilecek. Bu sayede başka bir kullanıcıya bir şeyler anlatmak, çok kolay olacak.

Beta sürümde dikkat çeken özellik sadece bu değil. Keşfedilen bir diğer özellik ise video oynatma hızları ile ilgili. Kullanıcılar, yakın bir gelecekte kendilerine Telegram üzerinden gönderilmiş olan videoların oynatma hızlarını ayarlayabilecekler. Bu sayede videolar istenildiğinde daha hızlı veya daha yavaş oynatılabilecek. Üstelik bu özellik, uygulama içinden gönderilen YouTube videolarında da kullanılabilir olacak.

Telegram'ın yeni özellikler ile dolu bu beta sürümünü şuan yalnızca APK olarak kurup deneyimleyebiliyorsunuz. Geliştirici ekip bu özelliklerin bütün kullanıcılara ne zaman dağıtılacağını belirtmese de çok kısa süre içerisinde erişilebilir olacağını hatırlatalım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >