WhatsApp'ı parmak iziyle açanlar ekran görüntüsü alamayacak!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ın Android sürümünde test edilen özellik, uygulamayı parmak iziyle açanların ekran görüntüsü almasını engelliyor. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp, ek özelliklerle kullanıcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Son haftalarda en fazla konuşulan detaylardan biri 'otomatik dahil olunan WhatsApp gruplarını engelleme'. Ancak şu anda Android'de test edilen bir özellik biraz can sıkacak gibi görünüyor.

WhatsApp her fırsatta güvenliği ön plana çıkarıyor. Görüşmelerin tamamen iki kullanıcı arasında kaldığı ve uçtan uca şifrelemeyle korunduğundan sürekli bahsediliyor. Hatta bu 'verileri' koruma hadisesi daha uygulamayı açmadan başlıyor. WhatsApp, kullanıcılar tarafından parmak izi okuyucu ya da göz okuyucularla şifreleniyor.

Son olarak Android'de test edilen özellik kullanıcıları ekran görüntüsü alma konusunda biraz arada bırakacak gibi görünüyor.
Son olarak Android'de test edilen özellik kullanıcıları ekran görüntüsü alma konusunda biraz arada bırakacak gibi görünüyor.

Parmak izini kullananlar ekran görüntüsü alamayacak

WhatsApp 2.19.106 numaralı beta sürümünde ise parmak iziyle şifrelenen WhatsApp uygulamasında ekran görüntüsünün alınması engelleniyor. Yani parmak izi okuyucuyla WhatsApp'ı güvenli hale getiren kişiler uygulamadayken ekran görüntüsü alamıyor.

Kullanıcılar her ne kadar mantık yürütmeye çalışsa da bu aradaki bağlantıyı bir türlü kuramıyor. Yeni güncelleme sonrasında birçok kişinin isyan bayrağını çekeceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >