WhatsApp'ın Android uygulamasına parmak izi koruması geliyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, Android uygulamasında parmak izi özelliğini test ediyor. Böylece kullanıcılar 1 dakika, 10 dakika ya da 30 dakikayla parmak izi kilit özelliğini aktif edebiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp, Messenger ya da Skype gibi anlık mesajlaşma uygulamalarında güvenlik çok büyük önem taşıyor. Gerek kişisel verilerin gerekse banka ve kredi kartı bilgilerinin paylaşıldığı bu uygulamalar her yeni güncellemeyle daha sağlıklı hale geliyor.

WhatsApp'ın parmak izi okuyucuyla kontrol altına alınması 3 farklı zaman seçeneğiyle tanımlanabiliyor.
WhatsApp'ın parmak izi okuyucuyla kontrol altına alınması 3 farklı zaman seçeneğiyle tanımlanabiliyor.

Parmak iziyle koruma özelliği geliyor

Şu anda Androidtarafında test edilen yeni bir özellik ise uygulamaya parmak izi özelliğini kazandırıyor. Bu sayede az önce de bahsettiğimiz güvenlik seviyesi bir kademe daha artmış oluyor.

WhatsApp 2.19.83 güncellemesiyle birlikte bu özelliği hayata geçirmeyi planlıyor. Bu sistemde WhatsApp, belirlenen süre içinde parmak iziyle koruma altına alınabiliyor. Yani 1 dakika, 10 dakika ya da 30 dakika içinde WhatsApp'ın parmak iziyle güvenlik altına alınması sağlanabiliyor. Elbette bunun için de Ayarlar / Hesap / Gizlilik / Kilidi Açmak İçin Parmak İzini Kullan seçeneğine tıklamak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >