WhatsApp'ın yeni depolama aracı hayata geçiyor

WhatsApp
WhatsApp

Düşük depolama kapasitesine sahip akıllı telefonlarda kullanıcılar WhatsApp'tan gelen medya dosyalarını indirme ya da kaybetmede problem yaşıyor.

Ancak WhatsApp'ın geliştirdiği yeni depolama aracı dosyaları boyutuna göre sıralama, toplu silme ve benzer düzenleme özellikleriyle bu sistemi biraz daha esnetip derli toplu bir yapı sunuyor.

Arkadaşlarınızın WhatsApp aracılığıyla gönderdiği tüm GIF'ler, fotoğraflar ve videolar siz fark etmeden cihazınızın depolama alanını kaplayabilir. Temizleme zamanı geldiğinde hepsinden vazgeçiyor olmak gerçekten çok zor olabilir. Bu nedenle uygulamanın yeni geliştirdiği depolama yöneticisi oldukça kullanışlı bir araç.

Yeni depolama yöneticisi

WhatsApp'ın yeni depolama yöneticisi, dosyaları boyutlarına göre sıralamayı da sağlıyor.
WhatsApp'ın yeni depolama yöneticisi, dosyaları boyutlarına göre sıralamayı da sağlıyor.

Mesajlaşma hizmeti dünya çapında yeni bir depolama aracını sunmaya başladı. Dosyaları tanımlamaya, seçmeye ve toplu olarak silmeye yardımcı olmak için temizlemeyi kolaylaştırıyor.

WhatsApp'ın yeni aracı, birçok kez iletilen büyük dosyaları ve medyayı uygun bir şekilde bir araya getiriyor. Böylece birden çok öğeyi kolayca seçebilir ve bunları hızlı olarak toplu şekilde silebilirsiniz.

Ayrıca, dosyaları boyutlarına göre sıralayıp öncelikle neyin silineceğine karar verebilirsiniz. Araç, aynı anda çok fazla dosyayı temizlemek kolay olduğundan kazara silinmeleri önlemeye yardımcı olmak için ayrıca kaydettiğiniz medyanın bir önizlemesini de gösteriyor.

Mobil işletim sistemine bağlı olarak Ayarlar / Film Rulosuna Kaydet veya Medya Görünürlüğü seçeneklerini kapatarak WhatsApp'ın dosyalar için varsayılan otomatik kaydetme ayarını her zaman kapalı tutabilirsiniz.

Ancak otomatik kaydetme ya da otomatik indirme özelliğini açık tutmayı tercih ediyorsanız ve dosyaları arada bir temizlemek istiyorsanız, Ayarlar / Depolama ve Veri kısmına girerek Depolamayı Yönet seçeneğiyle yeni araca erişmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >