WhatsApp'ta mesaj bekleniyor sorunu ve çözümü

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp kullanıcıları zaman zaman 'mesaj bekleniyor' uyarısıyla karşılaşabiliyor. Uçtan Uca Şifreleme özelliği sebebiyle çok az da olsa kullanıcıların karşısına çıkan bu mesaj, aslında çok küçük bir ipucuyla ortadan kalkabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp, hem Android hem de iOS tarafında dünyanın en fazla kullanılan uygulamalarından biri. Bu kadar yoğun tercih edilen bir uygulama olsa da kullanıcılar zaman zaman çeşitli problemlerle karşılaşabiliyor.

Dünya genelindeki sunucularda meydana gelen bir takım aksaklıklar 'kesintilerin' başında geliyor. Ancak buna ek olarak WhatsApp kullanıcıları zaman zaman 'Mesaj bekleniyor. Bu biraz zaman alabilir.' bilgi notunu da görebiliyor.

WhatsApp'ta 'Mesaj Bekleniyor' uyarısı gelen kullanıcılar, 'Daha fazla bilgi' bağlantısına tıklayarak tüm detaylara erişebiliyor.
WhatsApp'ta 'Mesaj Bekleniyor' uyarısı gelen kullanıcılar, 'Daha fazla bilgi' bağlantısına tıklayarak tüm detaylara erişebiliyor.

WhatsApp, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şunu ifade ediyor:

  • Bazen size gönderilen bir mesaj yerine yukarıdaki notu görebilirsiniz. Uçtan uca şifreleme nedeniyle size mesajı gönderen kişinin telefonunun çevrimiçi olmasını ve mesajın size ulaşması için şifrelemesini beklemeniz gerekebilir. Bu genellikle siz veya sohbet ettiğiniz kişi WhatsApp'ı tekrar yüklediğinde gerçekleşir.

    Bu işlemi hızlandırmak için mesajlaştığınız kişiden mesaj size ulaşana kadar WhatsApp'ı telefonunda açık tutmasını isteyebilirsiniz.

Aslına bakılırsa bu uyarıyla çok sık karşılaşılmasa da zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Bu durumda aslında işlemi hızlandırmak için aslında WhatsApp'ı açık tutmasını istemeniz yeterli. Aslında bu kadar basit.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >