WhatsApp'ta silinen mesajları okuyabilmek artık mümkün

WhatsApp.
WhatsApp.

Gönderilen mesajlar, henüz okunmamışsa silinmesine imkan tanıyan yeni WhatsApp özelliğine karşı bir hamle geldi. Yeni çıkarılan bir Android uygulaması yoluyla alıcı henüz görmeden silinmiş olan mesajlar okunabilecek...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak değerlendirilen WhatsApp, bu yılın ekim ayı sonunda birçok kullanıcı tarafından merakla beklenen "herkesten sil" özelliğini aktif hale getirmişti. Bu yepyeni özelliğin gelmesiyle birlikte kullanıcılar tarafından yanlışlıkla gönderilmiş olan ya da gönderildikten sonra pişman olunan mesajları henüz karşı taraf okumadan silmek mümkün olmuştu. WhatsApp'ın yeni özelliği sayesinde silinen mesajları görmenin yeni bir yolu ise çok geçmeden keşfedildi. İspanya'da faaliyet gösteren bir web sitesi olan Android Jefe tarafından ortaya çıkarılan yeni yöntem, kullanıcılar okumadan önce silinen mesajların görülmesine imkan tanıyor.

WhatsApp'taki mesajların karşı tarafa iletilmemesi için mesajın gönderildiği andan itibaren devam eden 7 dakika içinde silinmesi gerekiyor. İspanyol web sitesinin keşfettiği bir uygulama açığıyla bu mesajların da görülmesi mümkün oluyor. WhatsApp mesajları karşı taraf görmeden silinse bile, Android işletim sistemi bu mesajların bildirimlerini depolayabildiği için görülebiliyorlar.

Uygulama tüm Android cihazlarda çalışıyor mu?

WhatsApp'la ilgili bu özelliği aktif kılan uygulama yalnızca Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çalışan cihazlarda kullanılabilecek. Nofitication History isimli uygulama, telefona gelen tüm bildirimleri kendi veri tabanında saklıyor ve kullanıcılar bu yolla kendilerine gönderilmiş fakat sonradan silinmiş mesajları okuyabiliyor. Uygulamanın WhatsApp mesajları söz konusu olduğunda en ciddi kısıtlaması ise bildirimlerin sadece mesajların ilk 100 harfini göstermesi. Diğer taraftan kullanıcılar, telefonlarını yeniden başlattıkları anda tüm bildirim geçmişinin silindiğini görüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >