WhatsApp'ta sohbetlere erişimde parmak izi dönemi başlıyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ın Android için test ettiği yeni özellik, güvenliği bir üst seviyeye çıkarmak için sohbet bölümüne parmak iziyle erişim getiriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Yüz tanıma sistemleri artık hemen her akıllı telefonda karşımıza çıkıyor. Kilit açma ve satın alma işlemlerini kolaylaştıran bu özellik güvenliği de bir üst seviyeye çıkarıyor. Kişiselverileri barındıran mobil uygulamalar da elbette bu özelliği olabildiğince aktif kullanıyor. WhatsApp da bunlardan biri.

Böylece yabancı kişiler telefona erişmiş dahi olsa WhatsApp parmak izi istediği için kilidi aşması mümkün olmuyor.
Böylece yabancı kişiler telefona erişmiş dahi olsa WhatsApp parmak izi istediği için kilidi aşması mümkün olmuyor.

Sohbetlere erişmek için ayrıca parmak izi gerekecek

Uygulamanın yeni sürümünde test görüntülerinden sızan bilgiler, sohbetlere erişim için ikinci bir şifre istenebileceğini gösteriyor. Yani aslında böylece telefonun şifresini çözen kişinin bir de WhatsApp'taki güvenlik kalkanını aşması gerekiyor. Bu noktada parmak izi sisteminin hayata geçirileceği öngörülüyor. Sohbetin tamamını güvenli hale getiren bu sistem, telefona erişen yabancı kişilerin mesajları görüntülemesini engellemiş oluyor.

Her ne kadar bu uygulama ilk olarak Android için test ediliyor olsa da iPhone'larda da benzer sistemin sunulacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Ayrıca parmak izinin okunamadığı durumlar için de kullanıcının karşısına farklı seçenekler de çıkacak. Şu anda test aşamasındaki bu sistemin tam anlamıyla ne zaman aktif edileceği ise bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >