WhatsApp'taki mesaj alıntılama özelliği Messenger'a da geldi

Facebook mesaj alıntılama
Facebook mesaj alıntılama

WhatsApp'ta uzun süredir yer alan ve karmaşık gruplarda büyük iş gören 'mesaj alıntılama' özelliği sonunda Messenger'a da geldi. Şu anda kademeli olarak sunulan güncellemenin yakın zamanda tüm kullanıcılara erişmesi bekleniyor.

Dünyanın en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamalarının başında WhatsApp geliyor. Fakat Messenger'ın kullanıcı sayısı da azımsanacak seviyede değil. Ancak her iki uygulamanın sahibi de Mark Zuckerberg olduğu için yenilikleri iki platform için de eşzamanlı olarak test edebiliyor. Bazen de WhatsApp'ta test edilen ve sağlıklı çalıştığına kanıt getirilen özellikler Messenger'a entegre ediliyor. Mesaj alıntılama da bunlardan biri.

WhatsApp'ta aylardır yer alan mesaj alıntılama özelliği bundan böyle Messenger'da da kullanılabiliyor. Böylece özellikle bire bir görüşmelerin yanı sıra grup sohbetlerinde mesajların alıntılayıp cevaplanması söz konusu oluyor. Böylece aslında karmaşıklığın bir nebze önüne geçilmiş oluyor.

Böylece özellikle grup sohbetlerindeki karmaşa önlenmiş oluyor.
Böylece özellikle grup sohbetlerindeki karmaşa önlenmiş oluyor.

Messenger'da mesaj alıntılama nasıl yapılır?

WhatsApp'ta olduğu gibi Messenger'da da aktif edilen bu özellik şimdilik aynı sistemle çalışmıyor. Bunun yerine kullanıcıların Messenger'da mesaj üzerine dokunması ve daha sonrasında emoji çubuğunu açıp ardından 'Alıntıla' düğmesine tıklaması gerekiyor. Yani şimdilik hızlı alıntılama özelliği mevcut değil. Fakat yakın zamanda WhatsApp'taki gibi hızlı alıntılama özelliğinin Messenger'a da geleceği tahmin ediliyor. Yakında tüm kullanıcılar için özelliğin aktif edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >