Windows 10 güncellemesiyle 'kısa mesaj' özelliği devreye giriyor!

Your Phone
Your Phone

Yeni Windows 10 güncellemesi, bilgisayar üzerinden telefonun temel özelliklerini kullanmayı sağlayan Your Phone isimli uygulamayla geliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Microsoft, belirli periyotlarda yayınladığı güncellemelerle Windows işletim sistemi için önemli yenilikler sunuyor. Bu kapsamda önümüzdeki ay yayınlanacak olan güncelleme büyük önem taşıyor. Zira güncellemeyle birlikte Windows 10'dan SMS atma devri başlıyor. Bu yenilik sayesinde Windows 10 kullanan kişiler bilgisayar üzerinden akıllı telefonlarındaki mesaj sistemini kullanabilir hale geliyor.

Windows 10 tarafında Your Phone kurulumu kısa süre içinde gerçekleşiyor.
Windows 10 tarafında Your Phone kurulumu kısa süre içinde gerçekleşiyor.

Ekim güncellemesiyle geliyor!

Your Phone olarak isimlendirilen yenilik bir anlamda Windows ve Android arasındaki köprü görevini görüyor. Aradaki bağlantının sağlanmasıyla birlikte sürekli bilgisayar karşısında olan kişilerin SMS atmak için telefon yerine bilgisayarı tercih edeceği düşünülüyor.

Üstelik Your Phone tarafında sunulan özellikler yalnızca mesaj göndermekle de sınırlı değil. Buna ek olarak bilgisayar üzerinden arama yapılabileceği gibi telefonların birçok farklı temel işlevi de kullanılabiliyor.

Bir süredir Windows Store üzerinden indirilebilir halde sunulan uygulama, geliştirilen versiyonuyla sisteme dahil ediliyor. iPhone'larda uzunca bir süredir hem Windows hem de Mac OS entegrasyonu mevcut. Yani aslında Microsoft'un bu güncellemeyle getirdiği Your Phone uygulaması çok büyük bir yenilik değil. Güncellemenin Ekim'de yayınlanacağını tekrardan hatırlatmakta yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >