Windows 10'da en fazla sistemi yoran güvenlik uygulamaları belli oldu

Windows Defender
Windows Defender

AV-Comparatives, tamamen aynı koşullarda gerçekleştirdiği testler sonucunda Windows 10'da sistemi en fazla yoran güvenlik uygulamalarının listesini yayınladı. Detaylar haberimizde:

Gerçekleştirdiği kapsamlı güvenlik testleriyle bilinen AV-Comparatives, son olarak Windows 10'u kapsayan bir rapor yayınladı. Piyasadaki hemen her antivirüs yazılımını derinlemesine inceleyen şirket, koruma sistemlerini puanlayarak bir tablo oluşturmuş durumda.

Windows 10'da sistemi en fazla yoran uygulama Windows Defender.
Windows 10'da sistemi en fazla yoran uygulama Windows Defender.

Testler hangi koşullarda gerçekleştirildi?

Windows 10 sistem performansı üzerinde en fazla etkisi olan yazılımlar dosya kopyalamadan, dosya indirmeye ve web sitelerini taramaya kadar birçok test gerçekleştirilip ortaya çıkarılıyor. Üstelik tüm testler, Lenovo G50 bilgisayarda Intel Core i3 işlemci; 4 GB RAM ve Windows 10 Fall Creators Update işletim sistemi yüklüyken gerçekleştirilmiş durumda.

Tabloya bakılırsa sistem kaynaklarını en az kullanan güvenlik uygulaması K7. Bu uygulamayı Eset, Avast, AVG ve Bitdefender takip ediyor. En çok merak edilen detay ise Microsoft'un kendi güvenlik yazılımı Windows Defender'ın durumu. Bu uygulama listenin son kısmında yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >