Winter is coming: Lokma’dan 7 Kış Hazırlığı

Winter is coming: Lokma’dan 7 Kış Hazırlığı
Winter is coming: Lokma’dan 7 Kış Hazırlığı

Yaz mevsiminin bitmiş olmasını kabullenemeyen bizimle beraber kaç kişi daha var? Neyse ki dondurma kaplarından sarmanın, zeytin kavanozlarından turşuların, reçellerin çıktığı mevsime geçiş yapıyoruz. Yazın lezzetine kışın da doymak isteyenler için Lokma yardımınıza koşuyor.

Kızartmaların sadık dostu: Kahvaltılık Domates Sos

                                    
                                    
                                    Birçok yemeğin kavalyesi olan domates sos özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Et yemekleri, sebze kızartmaları ve makarnalar ile müthiş uyum sağlayan domates sosunu yemeye doyamayacağınıza eminiz. Tarif için tıklayınız.
Kızartmaların sadık dostu: Kahvaltılık Domates Sos Birçok yemeğin kavalyesi olan domates sos özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Et yemekleri, sebze kızartmaları ve makarnalar ile müthiş uyum sağlayan domates sosunu yemeye doyamayacağınıza eminiz. Tarif için tıklayınız.
Turşusunu kurmak isteyenleri durdurmayalım… 

                                    
                                    
                                    
                                    Türk insanının şüphesiz baş tacı, vazgeçilmez lezzeti turşuyu sizlere vereceğimiz tarifle 2 haftada hazır hale getirebilirsiniz. Taze fasulye, havuç, sivri biber, beyaz lahana ve salatalık gibi sebzelerle hazırladığımız karışık turşu her sofraya uyum sağlayacak eşsiz bir lezzet. Yanına bir de bulgur pilavı yaptık mı, tamamdır. Tarif için tıklayınız.
Turşusunu kurmak isteyenleri durdurmayalım… Türk insanının şüphesiz baş tacı, vazgeçilmez lezzeti turşuyu sizlere vereceğimiz tarifle 2 haftada hazır hale getirebilirsiniz. Taze fasulye, havuç, sivri biber, beyaz lahana ve salatalık gibi sebzelerle hazırladığımız karışık turşu her sofraya uyum sağlayacak eşsiz bir lezzet. Yanına bir de bulgur pilavı yaptık mı, tamamdır. Tarif için tıklayınız.
Katısı da sıvısı da ayrı bir güzel: Konserve Erik Suyu

                                    
                                    
                                    
                                    Erik dendi mi bizde akan sular durur. Bizde erik çeşitlerinin en sevilenlerinden kırmızı erik ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek hazırladık. Eh, tarifini paylaşmasak olmazdı. İçerisinde benzersiz antioksidanlar içeren erik suyu kahvaltılarda, ana öğünlerde kısacası günün her vaktinde tüketebileceğiniz enfes bir içecek. Ayrıca çocuklarınızın da beğenisini kazanacağına kefiliz.Tarif için tıklayınız.
Katısı da sıvısı da ayrı bir güzel: Konserve Erik Suyu Erik dendi mi bizde akan sular durur. Bizde erik çeşitlerinin en sevilenlerinden kırmızı erik ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek hazırladık. Eh, tarifini paylaşmasak olmazdı. İçerisinde benzersiz antioksidanlar içeren erik suyu kahvaltılarda, ana öğünlerde kısacası günün her vaktinde tüketebileceğiniz enfes bir içecek. Ayrıca çocuklarınızın da beğenisini kazanacağına kefiliz.Tarif için tıklayınız.
Eriştesiz olur mu hiç?

                                    
                                    
                                    
                                    Hemen o elinizden hazır erişteyi yavaşça bırakın! Yapılışı göz korkutuyor, biliyoruz. Ama Lokma en kolay tarifi vermek için burada değil mi? Bol bol hazırlayarak yaz kış demeden çorbalarda ya da makarna olarak birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Hazır alacağınız erişteyle arasında çok büyük bir lezzet farkı olacağını hatırlatarak bu tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederizTarif için tıklayınız.
Eriştesiz olur mu hiç? Hemen o elinizden hazır erişteyi yavaşça bırakın! Yapılışı göz korkutuyor, biliyoruz. Ama Lokma en kolay tarifi vermek için burada değil mi? Bol bol hazırlayarak yaz kış demeden çorbalarda ya da makarna olarak birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Hazır alacağınız erişteyle arasında çok büyük bir lezzet farkı olacağını hatırlatarak bu tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederizTarif için tıklayınız.
Balkan ülkelerinden gelen tek şey soğuk değil: Ajvar Sos

                                    
                                    
                                    
                                    Sevdiğinizin kalbine giden yol nereden geçer tam olarak bilemeyiz ama Balkanlara da bir uğrayabilirsiniz. Yedikçe yedirten lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olacak Balkanları gözdesi ajvar sos, ekmek üstü sos tariflerinin şüphesiz en güzeli. Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberle hazırlanan bu enfes sos, hem düşük kalorili hem ekonomik hem de oldukça lezzetli! Tarif için tıklayınız.
Balkan ülkelerinden gelen tek şey soğuk değil: Ajvar Sos Sevdiğinizin kalbine giden yol nereden geçer tam olarak bilemeyiz ama Balkanlara da bir uğrayabilirsiniz. Yedikçe yedirten lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olacak Balkanları gözdesi ajvar sos, ekmek üstü sos tariflerinin şüphesiz en güzeli. Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberle hazırlanan bu enfes sos, hem düşük kalorili hem ekonomik hem de oldukça lezzetli! Tarif için tıklayınız.
 Çocuk adam nar ekşisi ister misin?

                                    
                                    
                                    
                                    Çocuk adam nar ekşisi istememişti ama biz evde yaptığımızı çok beğendik. Şüphesiz lezzet olarak hazır aldığınız nar ekşisinden daha güzel olacak ev yapımı nar ekşisi salatalara, çiğ köftelere ve kısır tariflerine farklı bir lezzet katacak. Sizler için hazırladığımız ev yapımı nar ekşisini şiddetle öneriyoruz.
Minik bir not: Nar ekşisi & sarma ikilisine de bir şans verin 🙈 Tarif için tıklayınız.
Çocuk adam nar ekşisi ister misin? Çocuk adam nar ekşisi istememişti ama biz evde yaptığımızı çok beğendik. Şüphesiz lezzet olarak hazır aldığınız nar ekşisinden daha güzel olacak ev yapımı nar ekşisi salatalara, çiğ köftelere ve kısır tariflerine farklı bir lezzet katacak. Sizler için hazırladığımız ev yapımı nar ekşisini şiddetle öneriyoruz. Minik bir not: Nar ekşisi & sarma ikilisine de bir şans verin 🙈 Tarif için tıklayınız.
Kaban dışınızı, tarhana içinizi…

                                    
                                    
                                    
                                    Soğuk havalarda içimizi ısıtan tarhanayı unuttuk sanmayın! Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan ve kış aylarının vazgeçilmezi tarhana, mutfaklarınızda her zaman bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir besin. Şifa kaynağı ve vitamin deposu olan tarhanayı sizlere vereceğimiz tarifle evlerinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz.Tarif için tıklayınız.
Kaban dışınızı, tarhana içinizi… Soğuk havalarda içimizi ısıtan tarhanayı unuttuk sanmayın! Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan ve kış aylarının vazgeçilmezi tarhana, mutfaklarınızda her zaman bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir besin. Şifa kaynağı ve vitamin deposu olan tarhanayı sizlere vereceğimiz tarifle evlerinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz.Tarif için tıklayınız.

                                    
                                    Turşular kuruldu, kavanozlar ters çevrilip tezgahtaki yerlerini aldı. “Peki bunların yanına ne yemek yapacağız?” diye sorduğunuzu da duyar gibiyiz. Bunları hiç dert etmeyin. Sizi birbirinden farklı, pratik ve nefis yemek tariflerinin yer aldığı Lokma'ya bekliyoruz.Afiyet olsun!
Turşular kuruldu, kavanozlar ters çevrilip tezgahtaki yerlerini aldı. “Peki bunların yanına ne yemek yapacağız?” diye sorduğunuzu da duyar gibiyiz. Bunları hiç dert etmeyin. Sizi birbirinden farklı, pratik ve nefis yemek tariflerinin yer aldığı Lokma'ya bekliyoruz.Afiyet olsun!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >