Xiaomi, gelecek ay 48 MP kameralı bir telefon duyurabilir

Xiaomi
Xiaomi

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, önümüzdeki ay 48 MP çözünürlük sunan arka kameralı telefonu duyurabilir. Orta seviyede yer alacak üründe Qualcomm Snapdragon 675'in yer alması bekleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefon üreticilerinin en büyük rekabet alanlarından biri kamera. Artık şirketler çift arka kamera yerine üç ya da dört arka kameralı modelleri piyasaya çıkarıyorlar. Üstelik bu durum yalnızca üst seviyede değil, orta seviyede de geçerli.

Her kameranın kendine has özellikleri var ve bu özellikler fotoğrafları çok daha 'çekici' hale getiriyor. Kamera sayısıyla birlikte çözünürlük de önemli oranda artıyor. Xiaomi'nin yeni tanıtacağı telefonu bu konuda örnek gösterebilmek mümkün.

Huawei Başkanı'nın paylaştığı bu fotoğrafa birçok farklı yorum da geldi.
Huawei Başkanı'nın paylaştığı bu fotoğrafa birçok farklı yorum da geldi.

Orta seviyede yer alacak

Qualcomm Snapdragon 675 yongasının yer alması beklenen yeni telefonla alakalı bir görüntü de paylaşıldı. Xiaomi Başkanı Bin Lin'inpaylaştığı bu fotoğraftatelefonun arkasındaki 48 MP çözünürlüğündeki kamera görülebiliyor.

Her ne kadar seçmek biraz zor olsa da kameranın aslında telefonun gövdesinden taştığı da fotoğraftan anlaşılabiliyor. Ayrıca bu kısımda bir de çift tonlu LED flaş görülebiliyor. Dahası, kamerada Sony'nin efsane sensörü IMX586'in kullanılacağı da belirtiliyor.

Orta segmente konumlandırılması beklenen yeni telefonun 300 dolar ile 400 dolar bandında fiyatlandırmayla satışa çıkarılacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >