Xiaomi, ekran altı parmak izi altı okuyucuların boyutunu büyütüyor

Parmak izi okuyucu
Parmak izi okuyucu

Xiaomi'nin yeni ekran altı parmak izi okuyucuları telefon ekranında daha geniş bir yüzeye yayılıyor. Bu sayede kilit açma işlemi çok daha kolay ve hızlı gerçekleşebiliyor.

Üst seviye akıllı telefonlarda ana menü tuşlarının ortadan kalkmasıyla yüz tanıma sistemleri devreye girdi. Şirketlerin birkaç yıldır kullandığı bu sistem şimdi de yerini yavaş yavaş ekran altı parmak izi okuyuculara bırakıyor.

Ekran altı parmak izi okuyucu geliyor

Evet; yüztanıma hâlâ fazlasıyla kullanılıyor. Hatta yeni telefonlar hem yüz hem de ekran altı parmak izi okuma sistemini aynı anda sunuyor. Böylece kullanıcı iki kilit açma mekanizması arasında seçim yapabiliyor. Son olarak konunun başrolünde Xiaomi var. Çinli şirket yeni parmak izi sensörlerinde daha geniş bir aktif alan sunuyor.

Daha geniş bir yüzeye yayılan ekran altı parmak izi okuyucuyla kilit açma işlemi daha kolay hale geliyor.
Daha geniş bir yüzeye yayılan ekran altı parmak izi okuyucuyla kilit açma işlemi daha kolay hale geliyor.

Xiaomi Kurucu Ortağı Lin Bin, ekran altı parmak izi okuyucuda aktif alanın 25 x 50 mm seviyesine çıkan bir video paylaştı. Böylece ekranda parmak izi okuyucunun konumunu bulmak daha kolay hale geliyor.

Xiaomi, daha büyük ekran parmak izi sensörleri üzerinde çalışan tek şirket değil. Vivo da yılbaşında Apex isimli konseptini sergiledi. Bununla birlikte OPPO'nun da benzer alanda çalışmaları var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >