Xiaomi'nin esnek telefon konsepti her iki tarafa da katlanıyor

Katlanabilir telefon
Katlanabilir telefon

Samsung, Google, Huawei ve Sony gibi dev isimler katlanabilir telefonlar üzerinde çalışırken Xiaomi de bu alanda her iki yandan da katlanabilir yeni konseptle farklılaşmak istiyor.

Birçok şirket, 'katlanabilir akıllı telefon' konsepti üzerinde çalışıyor. Xiaomi da bunlardan biri. Şu ana kadar daha çok sol kısımdan arkaya doğru katlanan telefonlarla karşılaştık. Ama üstten aşağıya doğru katlanan modellerin de tanıtılması söz konusu. Xiaomi'nin yeni konseptinde ise telefon sol ve sağ yan kısımdan geriye doğru katlanıyor.

İki yandan da katlanıyor

Şirket Başkanı ve Kurucu Ortağı Lin Bin'in Weibo'da paylaştığı videoda bu katlama sistemi daha net görülebiliyor. Ekran soldan ve sağdan arkaya doğru katlandığında ortada kalan bölüm telefonun ana ekranı şeklinde görülüyor.

Lin Bin tarafından yapılan açıklama şu şekilde Türkçeye çevriliyor:

  • Xiaomi'nin çift katlanır telefonu geliyor! Esnek katlanır ekran, dört yönlü menteşe, esnek kapak teknolojisi ve MIUI uyarlamasıyla dünyanın ilk çift katlama sistemine sahip telefonu olması bekleniyor.
    Bu simetrik olarak dışa katlanan form, bir tabletin ve bir telefonun denetimini mükemmel hale getiriyor. Yine de prototip olmasına rağmen hepinize gösteriyoruz. Paylaşmaktan çekinmeyin ve yorum yapın. Eğer hoşunuza giderse seri üretime geçmeyi düşüneceğiz.
    Ayrıca bu prototipe bir isim vermek istiyoruz. Şu an aklımızda Mi Dual Flex ve Mi MIX Flex olmak üzere iki isim var. Siz ne düşünüyorsunuz, önerilerinizi bekliyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >