'Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'nde Oscar heykelciği için yarışacak olan filmler belli oldu

Ahlat Ağacı, Türkiye'nin Oscar adayı olan film

Bu yıl Türkiye'nin Ahlat Ağacı filmiyle yer aldığı Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü kategorisi için yarışacak olan filmler belli oldu.

Akademi Ödülleri de olarak bilinen, dünyanın en prestijli sinema ödülü Oscar için geri sayım başladı. Türkiye'nin Ahlat Ağacı ile yer aldığı 'Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'nde, 87 ülke adaylarını açıkladı.

Yakın zamanda aday olacak olan filmler açıklanacak. Biz de sizler için, listenin en dikkat çeken 14 aday yapımını sıraladık.

Filistin - Ghost Hunting 🇵🇸

                                    Berlinale'de En İyi Belgesel Ödülü kazanan Ghost Hunting, kategoride yer alan ödüllü filmlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Filistin - Ghost Hunting 🇵🇸 Berlinale'de En İyi Belgesel Ödülü kazanan Ghost Hunting, kategoride yer alan ödüllü filmlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Finlandiya - Euthanizer

                                    Hayvanları delicesine seven, asosyal ve düpedüz bir psikopat olan Veijo'nun hikayesini anlatan yapım, Finlandiya'nın bu yılki Oscar adayı olacak.
Finlandiya - Euthanizer Hayvanları delicesine seven, asosyal ve düpedüz bir psikopat olan Veijo'nun hikayesini anlatan yapım, Finlandiya'nın bu yılki Oscar adayı olacak.
Kosova - The Marriage 🇽🇰

                                    Kosova'nın bu yılki adayı, bir evlilik hikayesini anlatan The Marriage olacak. Film, Kosova savaşının etkilerini üstünden atamamış olan genç bir kadın ile nişanlısı arasındaki ilişkinin ilerleyen sürecini aktarıyor.
Kosova - The Marriage 🇽🇰 Kosova'nın bu yılki adayı, bir evlilik hikayesini anlatan The Marriage olacak. Film, Kosova savaşının etkilerini üstünden atamamış olan genç bir kadın ile nişanlısı arasındaki ilişkinin ilerleyen sürecini aktarıyor.
Paraguay - The Heiresses 🇵🇾

                                    Yaşadıkları mali sorun sebebiyle bir çıkmaz içerisine giren iki kadının öyküsünü anlatan prömiyerinin ardından birçok ödüle layık görüldü. Paraguay'ın Oscar adayı olan film, festivalde dikkat çeken işlerden.
Paraguay - The Heiresses 🇵🇾 Yaşadıkları mali sorun sebebiyle bir çıkmaz içerisine giren iki kadının öyküsünü anlatan prömiyerinin ardından birçok ödüle layık görüldü. Paraguay'ın Oscar adayı olan film, festivalde dikkat çeken işlerden.
Venezuela - The Family 🇻🇪

                                    37. İstanbul Film Festivali programında da yer alan The Family, Oscar için yarışacak filmlerden bir diğeri olacak.
Venezuela - The Family 🇻🇪 37. İstanbul Film Festivali programında da yer alan The Family, Oscar için yarışacak filmlerden bir diğeri olacak.
Endonezya - Marlina The Murderer In Four Acts 🇮🇩

                                    Endonezya'nın Marlina The Murderer In Four Acts, festivalde yer alan filmlerden bir diğeri.
Endonezya - Marlina The Murderer In Four Acts 🇮🇩 Endonezya'nın Marlina The Murderer In Four Acts, festivalde yer alan filmlerden bir diğeri.
Dominik Cumhuriyeti - Cocote 🇩🇴

                                    Bahçıvanlık yapan Alberto'nun hikayesinin anlatıldığı Cocote, Dominik Cumhuriyeti'nin adayı olarak festivalde yer alıyor.
Dominik Cumhuriyeti - Cocote 🇩🇴 Bahçıvanlık yapan Alberto'nun hikayesinin anlatıldığı Cocote, Dominik Cumhuriyeti'nin adayı olarak festivalde yer alıyor.
Lübnan - Capernaum 🇱🇧

                                    Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülü'nün sahibi olan Capernaum, Lübnan'ın adayı olarak festivalde yer alacak.
Lübnan - Capernaum 🇱🇧 Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülü'nün sahibi olan Capernaum, Lübnan'ın adayı olarak festivalde yer alacak.
Japonya - Shoplifters 🇯🇵

                                    Hirokazu Kore-Eda imzalı ve Altın Palmiye ödüllü yılın en çok beklenen filmi Shoplifters, Oscar için yarışan güçlü filmlerden bir diğeri.
Japonya - Shoplifters 🇯🇵 Hirokazu Kore-Eda imzalı ve Altın Palmiye ödüllü yılın en çok beklenen filmi Shoplifters, Oscar için yarışan güçlü filmlerden bir diğeri.
İzlanda - Woman At War 🇮🇸

                                    Kuzey mizahı ve sosyolojik, aktivist yönünü sinemaya taşıyan İzlanda yapımı Woman At War, festivalde gösterilecek ve Oscar için yarışacak.
İzlanda - Woman At War 🇮🇸 Kuzey mizahı ve sosyolojik, aktivist yönünü sinemaya taşıyan İzlanda yapımı Woman At War, festivalde gösterilecek ve Oscar için yarışacak.
Güney Kore - Burning 🇰🇷

                                    Güney Kore'nin kült yazarlarından birisi olan Haruki Murakami'nin öyküsünden sinemaya uyarlanan ve Cannes'da FIPRESCI ödülünü kazanan Burning, gösterime girecek ve Oscar için yarışacak olan bir diğer film.
Güney Kore - Burning 🇰🇷 Güney Kore'nin kült yazarlarından birisi olan Haruki Murakami'nin öyküsünden sinemaya uyarlanan ve Cannes'da FIPRESCI ödülünü kazanan Burning, gösterime girecek ve Oscar için yarışacak olan bir diğer film.
Belçika - Girl 🇧🇪

                                    Belçika'nın geçtiğimiz yıl, Cannes’dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan filmi Girl, Oscar'da yarışacak filmlerden biri.
Belçika - Girl 🇧🇪 Belçika'nın geçtiğimiz yıl, Cannes’dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan filmi Girl, Oscar'da yarışacak filmlerden biri.
Afganistan - Rona; Azim's Mother 🇦🇫

                                    Afganistan'ın adayı olan Rona; Azim's Mother filmi, duygusal bir anne - evlat hikayesini seyirciye aktarıyor.
Afganistan - Rona; Azim's Mother 🇦🇫 Afganistan'ın adayı olan Rona; Azim's Mother filmi, duygusal bir anne - evlat hikayesini seyirciye aktarıyor.
Türkiye - Ahlat Ağacı 🇹🇷

                                    Cannes Film Festivali'nde 15 dakika boyunca ayakta alkışlanan film, bir baba ve oğlunun hikayesini anlatıyor.
Türkiye - Ahlat Ağacı 🇹🇷 Cannes Film Festivali'nde 15 dakika boyunca ayakta alkışlanan film, bir baba ve oğlunun hikayesini anlatıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >