Yabancı filmlerden uyarlanmış 5 Türk filmi

Uyarlama filmler
Uyarlama filmler

Türkiye, farklı hikayeleri uyarlama konusunda oldukça başarılı. Geçmişten bu zamana, yabancı filmlerden uyarlanmış olan Türk filmlerini derledik.

Türk sineması deyince akla ilk gelen Yeşilçam'dır. Aşk acıları, mutlu aileler, vefa ve daha birçok duygu en derinden içimize işlerdi bu filmlerde.

Devam eden süreçte Yeşilçam'ın o melodram etkisinden çıkılmış olsa da, benzeri konular işlenmeye devam etti.

Çoğu orijinal hikayeler olsa da, içlerinde yurt dışından uyarlandığını bilmediğimiz işler de var.

Biz sizler için geçmişten günümüze değin yabancı filmlerden uyarlanmış olan bazı Türk filmlerini derledik.

Eminiz bazı filmleri görünce sizler de çok şaşıracaksınız.

Mr. Deeds Goes to Town - Çarıklı Milyoner

                                    Şaşırdınız biliyoruz. Kemal Sunal'ın o meşhur filmi Çarıklı Milyoner, 1936 yapımı Mr. Deeds Goes to Town'dan uyarlamaydı.
Mr. Deeds Goes to Town - Çarıklı Milyoner Şaşırdınız biliyoruz. Kemal Sunal'ın o meşhur filmi Çarıklı Milyoner, 1936 yapımı Mr. Deeds Goes to Town'dan uyarlamaydı.
Breakfast at Tiffany's - İstanbul Tatili

                                    Audrey Hepburn'un, vizyona girdiği dönemde oldukça fazla izlenen filmi Breakfast at Tiffany's, ülkemizde İstanbul Tatili adıyla uyarlanmıştı. Oyuncular Filiz Akın ve Kartal Tibet'ti.
Breakfast at Tiffany's - İstanbul Tatili Audrey Hepburn'un, vizyona girdiği dönemde oldukça fazla izlenen filmi Breakfast at Tiffany's, ülkemizde İstanbul Tatili adıyla uyarlanmıştı. Oyuncular Filiz Akın ve Kartal Tibet'ti.
The Sound of Music - Sen Bir Meleksin

                                    Avusturyalı bir mürebbiyenin gerçek hikayesinin anlatıldığı The Sound of Music, 1969 yapımı Hülya Koçyiğit filminde farklı bir gözle seyirciye aktarılmıştı.
The Sound of Music - Sen Bir Meleksin Avusturyalı bir mürebbiyenin gerçek hikayesinin anlatıldığı The Sound of Music, 1969 yapımı Hülya Koçyiğit filminde farklı bir gözle seyirciye aktarılmıştı.
Love Story - Aşk Hikayemiz

                                    Her şeyin uyarlaması olur da Love Story'nin olmaz mı? Hülya Avşar ve Tarık Tarcan, adı bile değişmeyen filmleriyle beyaz perdede arz-ı endam etmişlerdi.
Love Story - Aşk Hikayemiz Her şeyin uyarlaması olur da Love Story'nin olmaz mı? Hülya Avşar ve Tarık Tarcan, adı bile değişmeyen filmleriyle beyaz perdede arz-ı endam etmişlerdi.
Sabrina - Şoförün Kızı

                                    Yine bir Audrey Hepburn filmi ve yine bir uyarlama. Şoförün Kızı adıyla yayınlanan filmin başrolü Belgin Doruk ve Ayhan Işık'tı.
Sabrina - Şoförün Kızı Yine bir Audrey Hepburn filmi ve yine bir uyarlama. Şoförün Kızı adıyla yayınlanan filmin başrolü Belgin Doruk ve Ayhan Işık'tı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >