Yalnızca 1500 TL'ye iPhone 7!

1500 TL'ye iPhone 7
1500 TL'ye iPhone 7

Havalimanlarında unutulan ürünler belirli dönemlerde ihaleyle satıldıktan sonra vatandaşların beğenisine sunuluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonucunda unutulan eşyalar arasında iPhone 7'den tutun da en son model tabletlere kadar pek çok seçenek var. Üstelik özellikle iPhone 7 fiyatları dikkat çekiyor.

Havalimanları bir yaşam alanıdır. Yolcular uzun aktarma sürelerini beklerken, pek çok değişik şeyle zaman geçirebilirler. Yolcular, uyurlar, yemek yerler, alışveriş yaparlar. Ve havalimanları hiçbir zaman uyumaz. Böyle kalabalık ve neredeyse 7/24 açık olan yerlerde de bazı şeyleri unutmak da çok normal olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü (DHMİ) ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, sosyal medya hesabından Atatürk Havalimanı’nda (AHL) unutulan eşyalar hakkında bilgi paylaşmıştı.

OKSİJEN MASKESİ BİLE UNUTULUYOR

Ocak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AHL’nin sadece yolcuların hizmet aldığı bir işletme olmadığını, her gün binlerce misafirin vakit geçirdiği canlı, hareketli bir yaşam alanı olduğunu belirtti. Paylaşımında “En çok neler unutulmuş AHL’de hiç merak ettiniz mi?” diye soran Ocak, “İşte 2017 yılının ilginç ‘kayıp eşya’ listesi: araba direksiyonu, araba tamponu, İskoç gaydası, 50 bin 100 euro, kalıp mermerler, gelinlik, geyik eti, tuğla, avize, 120 inç televizyon, semaver, printer, oksijen maskesi ve tüpü, olta takımı, röntgen.”

UNUTULAN EŞYALAR EMANETTE TUTULUYOR

Yıl boyunca unutulan eşyaların görevlilerce kayıp eşya bürosuna götürülerek kayıt altına alındığını aktaran Ocak, “Yolculardan bazıları daha sonra gelip kaybettiği eşyasını teslim alırken, büyük bir bölümü ise kayıp eşya bürosunda beklemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl unutulan kayıp eşya sayısı ise toplam 48 bin 504 adet olarak kayıtlara geçti. Bunların 7 bin 931 adedi sahiplerine teslim edildi. Geri 40 binin üzerindeki eşya ise emanette tutuluyor” bilgisini paylaştı.

PEKİ UNUTULAN EŞYALAR DAHA SONRA NE YAPILIYOR?

Sahipleri çıkmayan eşyalar da ihale usülü çeşitli firmalara ve mağazalara satılabiliyor. İşte onlardan biri de Avcılar'da Marmara Caddesi'nde bulunan Çağatay İş Hanı'nda yer alıyor. Havayolu şirketlerinin yılın belirli zamanlarda unutulan eşyaları ihaleyle satışa çıkardığını ifade eden Aziz Korkmaz, "Geçtiğimiz hafta unutulan elektronik eşyalarla ilgili bir ihale vardı. Biz de ihaleye katıldık ve kazandık. Önümüzdeki 9 Şubat Cuma günü bu ürünleri satışa sunacağız" dedi.

MARKA TELEFONLAR BİN LİRA

Avcılar'da satışa sunulacak eşyaların içinde iPhone 7, iPad, dizüstü bilgisayar, tabletler, güneş gözlükleri, fotoğraf makineleri, bebek arabaları bulunuyor. Aziz Korkmaz, iPad fiyatlarının 300 lira olacağını söyleyerek, "Dizüstü bilgisayarlar 300- bin lira, iPhone 7'ler bin ila bin 500 arasında, güneş gözlükleri 50 liradan başlayan fiyatlarla, parfümler 100-200 lira arasında, bebek arabaları 40-400 lira arasında satılacak. Fotoğraf makineleri de piyasada satılanların 3'te 1 indirimli haliyle satışa sunulacak" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >