Yalnızca 22 metrekarelik bir alana sığdırılan bu dünyaya hayran kalacaksınız!

Ev tasarımı
Ev tasarımı

Evinizin metrekaresini unutun, tasarımda özgür olun. Haydi, başlayalım!

Kentleşmenin hızla artması, beraberinde kırsal kesimden kente göçü de arttırdı. Gittikçe artan kırsal alan göçü, beraberinde de çok sayıda sorunu getirdi. Yoğunlaşan göçle talebin artması, ev fiyatlarını; beraberinde konutlaşmayı da arttırdı. Tüm bunlar, insanları küçük dar dar alanlara sıkmaya mahkum bıraktı.

Tayvan'daki Taipei City'den bir tasarım ekibi olan Little Design şirketi, 22 metrekarelik bir daire dizaynı için mükemmel bir örnek tasarladı.

Yetenekli mimar, sık sık yurtdışına seyahat eden, evde yalnızca rahat bir uykuya ve sıcak bir banyoya ihtiyaç duyan müşterisinden gelen ipuçlarını alarak tasarım yapma kararı aldı.

Yatak ve masa için bir asma kat tasarlayan mimar, ayrıca çok sayıda amaç için kullanılmak üzere esnek bir alan da ayırdı. Dairenin neredeyse her bir köşesini göz önünde bulunduran mimar, iç mekanın daha aydınlık ve ferah olması adına beyaz ile meşe renk düzenini tercih etti.

Sizde kalabalık kentlerin birinde küçük bir eve sıkışıp kaldıysanız, yaşam alanınızı kıymetlendirmek yine sizin elinizde... Hazırsanız, başlayalım!

Kentleşme, farklı öneriler aramaya mahkum bıraktı!
İlerleyen teknoloji ve gelişen zaman, beraberinde kentleşmeyi de getirdi. Bununla birlikte kalabalıklaşan şehirlerdeki yaşam alanlarının giderek daralması, hem mimarları hem insanları farklı öneriler aramak zorunda bıraktı.
Kentleşme, farklı öneriler aramaya mahkum bıraktı! İlerleyen teknoloji ve gelişen zaman, beraberinde kentleşmeyi de getirdi. Bununla birlikte kalabalıklaşan şehirlerdeki yaşam alanlarının giderek daralması, hem mimarları hem insanları farklı öneriler aramak zorunda bıraktı.
22 metrekareye dünyayı sığdırmak mümkün...
22 metrekarelik bu alan, tam olarak kentleşmeye uygun halde tasarlanmıştır.
22 metrekareye dünyayı sığdırmak mümkün... 22 metrekarelik bu alan, tam olarak kentleşmeye uygun halde tasarlanmıştır.
Önemli olan kullanışlı ve yaratıcı detaylar...
Gittikçe daralan ve küçülen yaşam alanları, insanları beraberinde yeni öneriler aramaya mahkum bıraktı.
Önemli olan kullanışlı ve yaratıcı detaylar... Gittikçe daralan ve küçülen yaşam alanları, insanları beraberinde yeni öneriler aramaya mahkum bıraktı.
Hiçbir alan unutulmadı!
22 metrekarelik alanda yatak odası, mutfak, banyo, okuma köşesinin yanı sıra; hiçbir detay unutulmadı.
Hiçbir alan unutulmadı! 22 metrekarelik alanda yatak odası, mutfak, banyo, okuma köşesinin yanı sıra; hiçbir detay unutulmadı.
Müşterisinin hayatından ilham aldı
Sık sık yurtdışı seyahatlerine çıkan müşterisinden ilham alarak tasarladığı bu küçük evin her detayı, size de ilham olabilir.
Müşterisinin hayatından ilham aldı Sık sık yurtdışı seyahatlerine çıkan müşterisinden ilham alarak tasarladığı bu küçük evin her detayı, size de ilham olabilir.
Yataktan uzanma mesafesinde bir dünya... 
Yatağın etrafına dizilen her detay, yine yatakta uzanırken ulaşılabilecek uzaklıkta dizayn edilmiştir.
Yataktan uzanma mesafesinde bir dünya... Yatağın etrafına dizilen her detay, yine yatakta uzanırken ulaşılabilecek uzaklıkta dizayn edilmiştir.
Çalışma alanı unutulmadı!
Ev sahibi için özel olarak tasarlanan 22 metrekarelik bu evde, çalışma alanı da unutulmadı.
Çalışma alanı unutulmadı! Ev sahibi için özel olarak tasarlanan 22 metrekarelik bu evde, çalışma alanı da unutulmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >