Yalnızca doksanlı yıllarda çocuk olanların hatırlayacağı 13 yayın

Çocukluğu doksanlı yıllara denk gelen çocuklar olarak çok şanslısınız! Çünkü birçok şeyi tam tadında tadıp, yaşadınız. Yalnızca bu dönemde çocukluğunu yaşamış kişilerin hatırlayabileceği, o döneme özgü şeyler ise nostalji kuşağı köşenizin hep en başında yer alıyordur kuşkusuz.

Atari oynamaktan kalan boş vakitlerinizde televizyon ekranına geçiyorsanız ya da sabahları uyanmak sizin için güzel bir çizgi filmin habercisiyse bu yayın kuşağı ile karşılaşmış ve bu çizgi filmleri ve programları izlemişsiniz demektir. Mazide keyifli bir yolculuk yapmaya hazır mısınız?
Annelerin en sevdiği çizgi film: Temel Reis

                                    
                                    Ispanak yeyip güçlü olma özelliği sayesinde özellikle erkek çocuklarını ıspanak yemeye teşvik konusunda oldukça etkili olmuştu. Eminiz sizler de Temel Reis'i Karadenizli zannediyordunuz.
Annelerin en sevdiği çizgi film: Temel Reis Ispanak yeyip güçlü olma özelliği sayesinde özellikle erkek çocuklarını ıspanak yemeye teşvik konusunda oldukça etkili olmuştu. Eminiz sizler de Temel Reis'i Karadenizli zannediyordunuz.
İngilizceyi sevdiren seri: Ozmo

                                    
                                    Sabah gazetesi ile birlikte kitapları da dağıtılır, herkes severek alır anlamasa da okumaya çalışırdı. Çizgi filmi ise bir ayrı güzeldi.
İngilizceyi sevdiren seri: Ozmo Sabah gazetesi ile birlikte kitapları da dağıtılır, herkes severek alır anlamasa da okumaya çalışırdı. Çizgi filmi ise bir ayrı güzeldi.
Önüm-arkam-sağım-solum Tolga Abi!

                                    
                                    Bir Hugo ile Tolga Abi bir de Susam Sokağı'nın Tolga abisi vardı o dönem. Her ikisi de çok sevilirdi, bu programları izleme sebebiydi.
Önüm-arkam-sağım-solum Tolga Abi! Bir Hugo ile Tolga Abi bir de Susam Sokağı'nın Tolga abisi vardı o dönem. Her ikisi de çok sevilirdi, bu programları izleme sebebiydi.
Kağıt bebekler

                                    
                                    Her kız çocuğunun almak için annesinin gözünün içine baktığı oyuncaklardı bunlar. Özenle kesilen bebekler ve kıyafetler birbirleri ile birleştirilir ve evcilik oyunlarına eşlik ediverirdi.
Kağıt bebekler Her kız çocuğunun almak için annesinin gözünün içine baktığı oyuncaklardı bunlar. Özenle kesilen bebekler ve kıyafetler birbirleri ile birleştirilir ve evcilik oyunlarına eşlik ediverirdi.
Bugün olsa aynı zevkle okuyacağınız Ayşegül serisi

                                    
                                    Özellikle Marcel Marlier çizimleriyle daha da değerli ve anlamlı hale gelen bu seriyi unutmak mümkün müdür? Her kız çocuğunun mutlak suretle yanı başından eksik etmediği bir seriydi.
Bugün olsa aynı zevkle okuyacağınız Ayşegül serisi Özellikle Marcel Marlier çizimleriyle daha da değerli ve anlamlı hale gelen bu seriyi unutmak mümkün müdür? Her kız çocuğunun mutlak suretle yanı başından eksik etmediği bir seriydi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >