Yalnızca gece uyumadan önce kitap okuyanların anlayabileceği durumlar

“Kitap okumadan asla gözüme uyku girmez” diyenlere gelsin.

Kitap okumak, ciddi bir bağımlılıktır. Kitapsever bireyler, kitaplar olmadan çok da mutlu olamazlar. Günün koşuşturmacası içinde kitaplarına çok fazla vakit ayıramayanlar, gece uyumadan önce kitaplarına sarılır (!) Gece uyumadan önce kitap okuyanların anlayabileceği durumlar;
Heyecanlı bekleyiş
Akşam olunca kitapseverleri garip bir telaş alır. Tüm işler bitirilip, yatağa uzanmanın planları yapılır.
Heyecanlı bekleyiş Akşam olunca kitapseverleri garip bir telaş alır. Tüm işler bitirilip, yatağa uzanmanın planları yapılır.
İçecek olmadan asla
Uyumadan önce kitap okuyanlar, yataklarına uzanmadan önce yanlarına kitaplarından hariç içecek almaya da bayılır. Kahve, çay ya da süt hiç fark etmez, yeter ki kitap okurken birkaç yudum bir şeyler içilmiş olsun.
İçecek olmadan asla Uyumadan önce kitap okuyanlar, yataklarına uzanmadan önce yanlarına kitaplarından hariç içecek almaya da bayılır. Kahve, çay ya da süt hiç fark etmez, yeter ki kitap okurken birkaç yudum bir şeyler içilmiş olsun.
Kitapseverler mücadelecidir
Kitapla birlikte yatağa uzanıldığında, günün yorgunluğunun da etkisiyle kimi zaman göz kapakları ağırlaşır. Ancak kitapsever bu durumdan kolay kurtulmayı bilir.
Kitapseverler mücadelecidir Kitapla birlikte yatağa uzanıldığında, günün yorgunluğunun da etkisiyle kimi zaman göz kapakları ağırlaşır. Ancak kitapsever bu durumdan kolay kurtulmayı bilir.
Uyku geliyorum demez!
Bazen uykuya yenik düşüldüğü de olur. 'Pat' diye yüze düşen bir kitabın acısıyla uyanmak ise garip bir histir. İçinde hem acı vardır hem de kızgınlık.
Uyku geliyorum demez! Bazen uykuya yenik düşüldüğü de olur. 'Pat' diye yüze düşen bir kitabın acısıyla uyanmak ise garip bir histir. İçinde hem acı vardır hem de kızgınlık.
Saatler uçar
Kitaba kendini kaptıran okur, saatlerin ne kadar hızlı geçtiğinin farkına varmaz. Ancak yarın yeni bir gün başlayacağı için istemeye istemeye kitabını bir köşeye bırakır.
Saatler uçar Kitaba kendini kaptıran okur, saatlerin ne kadar hızlı geçtiğinin farkına varmaz. Ancak yarın yeni bir gün başlayacağı için istemeye istemeye kitabını bir köşeye bırakır.
Mutlu uykular
Eğer kitap bittiyse, okur yüzündeki kocaman gülümsemeyle uykuya dalar.
Mutlu uykular Eğer kitap bittiyse, okur yüzündeki kocaman gülümsemeyle uykuya dalar.
Bağımlılık yapar 
Bazen gecenin bir yarısında uyanıp, heyecan içinde yarım bırakılan kitaba dönülebilir. Sonuçta kitapta anlatılan konu bağımlılık yapar ve o olay çözülmeden uyumak ise mümkün değildir.
Bağımlılık yapar Bazen gecenin bir yarısında uyanıp, heyecan içinde yarım bırakılan kitaba dönülebilir. Sonuçta kitapta anlatılan konu bağımlılık yapar ve o olay çözülmeden uyumak ise mümkün değildir.
Ne okuyacağım ben?
Şayet gece kitap bitirildiyse, sabah olduğunda okuru bir telaş alır. Çünkü akşam hangi kitaba başlaması gerektiğini kararlaştırması lazım.
Ne okuyacağım ben? Şayet gece kitap bitirildiyse, sabah olduğunda okuru bir telaş alır. Çünkü akşam hangi kitaba başlaması gerektiğini kararlaştırması lazım.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >