'Yan bakan Chloe' fotoğrafı NFT olarak satışa çıkarıldı

2013'te çekilen fotoğraf
2013'te çekilen fotoğraf

Henüz iki yaşındayken annesinin çektiği bir videoda Disneyland'a gideceği haberini yan yan bakarak endişeyle karşılayan Chloe Clem'in viral olan fotoğrafı NFT olarak satışa çıkarılacak.

İki yaşında olduğu 2013'te annesine arabanın arkasından verdiği tepkiyle internette fenomen olan Chloe Clem, viral fotoğrafını NFT olarak satışa çıkardı. Satış, açık artırmayla yapılacak.

Chloe, 2013 yılında annesi Katie Clem'in sosyal medyaya yüklediği videodaki 'yan bakışıyla' viral olmuştu. Videoda anneleri, arka koltukta oturan Chloe ile kardeşi Lilly'ye onları Disneyland’a götüreceğinin haberini veriyordu. Lilly mutluluktan ağlamaya başlarken, bu haberden pek memnun görünmeyen Chloe'nin 'yan yan' baktığı endişeli yüz ifadesi dikkati çekmişti.

20 milyondan fazla izlendi

Kısa sürede internette popüler olan video YouTube'da 20 milyondan fazla izlenmiş, Chloe'nin yüz ifadesi ise sosyal medyada endişe ifade etmenin simgesine dönüşmüştü. Buzzfeed sitesi Chloe'yi 'Tumblr'ın koruyucu azizesi', 'İnterneti kraliçesi ve tanrıçası' diye nitelemişti.

Chloe'nin annesi Katie Clem BBC'ye yaptığı açıklamada, o günlerde her yerde kızının resmini gördüğünü ve bugün hâlâ arkadaşlarının kendisine caps gönderdiğini söyleyerek, NFT kavramını duyduklarında karar vermelerinin zor olmadığını belirtti. Katie Clem, Chloe'nin fotoğrafını 5 Ethereum'dan başlayacak bir açık artırmada satışa çıkarma kararı aldıklarını açıklayıp, bugün 10 yaşında olan Chloe'nin bu 'cool' bulduğunu anlattı.

NFT nedir?

  • Kripto para birimleri gibi blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanan ve alışverişler bu teknoloji üzerinden kayıt altına alınmasını sağlayan NFT (non-fungible token), dijital eserlerin varlığının tescillenmesine olanak tanıyor. Bu yolla viral tweetler, GIF’ler ve videolar gibi popüler internet içerikleri fiziksel sanat eserleri gibi satılabiliyor. NFT bu çerçevede, bir tür dijital sertifika görevi görüyor. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey mart ayında, kendisine ait olan ilk tweet'i 2.9 milyon dolara satmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >