Yanardağ patlamasıyla oluşan tsunamiye kapıldı: 27 saat yüzerek hayatta kaldı

Lisala Folau
Lisala Folau

Tonga'da 14 Ocak'ta meydana gelen yanardağ patlamasıyla birçok ülke olumsuz etkilenmişti. Patlamanın etkisiyle tsunami oluştu. Tsunaminin evini vurmasıyla dalgalardan kaçmak için ağaca tırmanan ancak kurtulamayınca 27 saat yüzerek karaya sağ olarak çıkan adamın hikayesi dünyada büyük ses getirdi.

Tonga'da 57 yaşındaki bir adam, tsunami dalgalarıyla denize sürüklendikten sonra yaklaşık 27 saat yüzerek nasıl hayatta kaldığını anlattı.

"Ağaca tırmandım ama kurtulamadım"

Aşağı yukarı 60 kişilik nüfusu olan Atata Adası'nda yaşayan Lisala Folau adlı adam, Broadcom Broadcasting radyosuna verdiği demeçte, cumartesi yerel saatle akşam 7'de evinde resim yaparken tsunami uyarısı aldığını, kısa süre sonra da dalgaların evini vurduğunu söyledi.

Dalgalardan kaçmak için ağaca tırmandığını ama kurtulamadığını belirten Folau sağlık sorunları olduğunu ve düzgün yürüyemediğini vurguladı.

27 saat boyunca yüzdü

Yine de mücadeleyi bırakmayan ve su üstünde kalmaya çalışan Folau, ana adalardan biri olan Tongatapu'ya kadar 7.5 km yüzdü. Bir diğer deyişle pazar akşamı saat 10 civarı, yani 27 saat sonra karaya sağ olarak çıkmış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >