Yandex akıllı asistan Alisa'yı Türkiye'de aktif etti

Yandex Alisa
Yandex Alisa

Yandex, yapay zekâ destekli akıllı asistanı Alisa'yı tanıttı.
Yandex Navigasyon'u açıp Alisa şeklinde seslenildiğinde aktif olan asistan, trafik ve yol durumundan nöbetçi eczanelerin konumuna kadar birçok farklı soruya cevap verebiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Aslında bu servis ilk kez Rusça olarak hizmete başladı. İkinci dil olarak da Türkçe belirlendi. Yani Yandex'in Türkiye'ye verdiği önemi alınan bu karardan da anlamak mümkün.

Alisa aslında Apple'ın Siri'si ya da Samsung'un Bixby'si gibi her türlü soruya yanıt verebiliyor. Ancak az önce de bahsettiğimiz gibi burada asıl belirleyici unsur yapay zekâ. Yapay zekânın da sürekli veriyle beslenmesi ve belirli bir düzeye gelmesi gerekiyor. Yani ilk aşamada cevaplar saçma ya da yanlış olabilir. Ama gece gündüz öğrenmeye devam edecek olan Alisa belirli süre sonunda diğer asistanların seviyesine çıkabilir.

Yandex Navigasyon açıldığında ve Alisa şeklinde seslenildiğinde sanal asistan devreye giriyor ve ardından istediğiniz gibi komutları verebiliyorsunuz.

Böylece az önce de bahsettiğimiz gibi Alisa'ya seslenerek nöbetçieczanenin nereden olduğundan trafik yoğunluğunun hangi bölgede daha fazla olduğuna kadar birçok ayrıntıyı sesli şekilde öğrenebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >