Yangında son durum: Alevler Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı.
Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı.

Muğla'da devam eden orman yangını Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Santraldeki personel tahliye edilirken yanıcı ve patlayıcı maddelerin de dışarı çıkarıldığı öğrenildi.

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali'ne kadar ulaştı. Türkevleri Mahallesi'ndeki yangın sarp ve kayalık arazide, zaman zaman da yerleşim yeri yakınlarında etkisini sürdürüyordu.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülerine yaklaşmıştı. Santral çevresinde güvenlik önlemleri kapsamında personel tahliye edilirken yanıcı ve patlayıcı maddeler de dışarı çıkarıldı.

Alevlere su tankerleri, TOMA'lar ve itfaiye aracı müdahale ediyor. Bölgedeki rüzgar ise çalışmaları zorlaştırdı. Bölgedeki elektrik tellerinden kıvılcımlar düşerken patlama seslerinin de duyulduğu santralden siren sesleri yükseldi.

Milas'ta yangın bölgesindeki vatandaşlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemileriyle tahliye ediliyor.
Milas'ta yangın bölgesindeki vatandaşlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemileriyle tahliye ediliyor.

"Patlama riski söz konusu değil"

Santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini açıkladı. Yangınla mücadelenin sürdüğü bölgede Ören Mahallesi'nde oturanların da tahliye işlemlerine başlanıldı


MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşların Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait çıkarma gemileriyle emniyetli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >