Yanlış TIR'a binen göçmenler Sofia yerine Çanakkale'ye gitti

TIR'a kaçak binen göçmenler donma tehlikesi geçirdi
TIR'a kaçak binen göçmenler donma tehlikesi geçirdi

Edirne’de uyku molası veren Bulgar plakalı TIR'ın dorsesine gizlice binerek Sofya’ya gideceklerini zanneden 4 Afgan göçmen, aracın Sofya yerine İzmir istikametine hareket etmesiyle Çanakkale’ye kadar geldiler. Yolda donma tehlikesi atlatan düzensiz göçmenler aracın dorsesinin brandasını yırtarak yoldaki vatandaşlardan yardım istedi.

Bulgaristan’dan yüklediği alüminyum hurdasını İzmir’e taşırken Edirne’de mola veren Bulgar plakalı TIR'ın sürücüsü uykudayken, brandayı yırtıp dorseye saklanan 4 Afgan göçmenin Avrupa’ya gitme hayali, Küçükkuyu’da son buldu.

Donma tehlikesi atlattılar

Hurda alüminyum yüklü TIR ile Bulgaristan’a değil de İzmir’e gittiklerini anlayan ve soğuk nedeniyle donma tehlikesi atlatan göçmenler Küçükkuyu Mıhlı mevkiinde TIR'ın brandasını yırtıp yoldan gecen araçlara işaret yapıp TIR sürücüsünün aracını durdurmasını sağladılar.

4 Afgan gözaltına alındı

Mıhlı mevkiinde durup dorsedeki göçmenleri gören sürücü jandarmaya haber vermek için 112’yi aradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tuttukları tutanak ile mühürlü kapıyı açanınca içerideki 4 Afgan göçmen gözaltına alındı.

İfadeleri alınan göçmenler daha sonra Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >