Ücretli poşet uygulaması marketlerden sonra kitapçılarda başladı

Ücretli poşet uygulaması meyvelerini vermeye başladı.
Ücretli poşet uygulaması meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm oranını yükseltmek için 1 Ocak 2019 yılı itibariyle ücretli poşet uygulamasına geçti. Marketlerde başlayan bu uygulama giderek yaygınlaştı ve birçok kurum tarafından kullanılmaya başlandı. Bu kurumlardan biri ise Yapı Kredi Yayınları oldu. Yapı Kredi Yayınları'ndan kitap alışverişi yaptığınızda poşet talep ederseniz ücreti fişinize yansıyacaktır.

Plastik poşetler marketlerde 1 Ocak’tan itibaren 25 kuruştan satılmaya başlandı. Çevreye çok fazla zarar veren poşetlerin kullanımını engellemesini amaçlayan bu projede zaman geçtikçe yayılıyor. Araştırma şirketi Areda ve Piri Medya, ‘ücretli plastik poşet uygulaması’ için bir araştırma yapmıştı. Yapılan araştırmalarda kullanımın azaldığı yönünde. Araştırmaya ulaşmanız için haberi aşağıya bırakıyoruz.

Yapı Kredi'den de ücretli poşet uygulaması

Birçok seçkin yayını içinde barındıran ve öğrencilere özel kitaplarıyla, indirimleriyle sevilen Yapı Kredi Yayınları ücretli poşet uygulamasına geçti. Çevreyi korumayı amaçlayan bu uygulamayı kullanmaya başlayan Yapı Kredi, kitaplardan sonra alınan poşetin ücretini fişinize yansıtıyor. Yapı Kredi Yayınları özellikle kitap okuma konusunda çocuklara verdiği destek ve kampanyalarla biliniyor.

Plastik poşet kullanımın hızla azalması bekleniyor.
Plastik poşet kullanımın hızla azalması bekleniyor.

Bakkallarda poşet uygulaması

Marketler ücretli poşet uygulamasına 1 Ocak itibariyle geçmişti. Peki, bakkallarda durum nasıl? Bakkal ve marketçilerin bulunduğu meslek gruplarındaki yetkililer GZT'ye konuşmuştu.

İşte o açıklama;

Barkod sistemini kullanmayan bakkalların nasıl bir önlem alacağı ise henüz bilinmiyor. Bakanlığın bu konu hakkında bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Esnaf, plastik poşetleri 25 kuruşa satacak; fakat poşetlerin bakkallarda nasıl bir işleyişle hayata geçirileceğini henüz tam manasıyla anlamış değil”

Hükmetin bir hak tanıdığına değinen yetkili, işletmelerin 31 Mart’a kadar barkotsuz poşetleri ücretsiz verme hakkının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >