Yapılırken en çok aç kalınan diyetlerin analizleri

Zayıflamak veya sağlıklı olmak için yaptığımız farklı diyetlerin farklı işlevleri

Özellikle son yıllarda diyet yapan kişilerin sayısı oldukça artmış durumda. Yanlış beslenmenin getirdiği aşırı kilolar, sağlıksız bir hayat ister istemez insanların daha dikkat etmesini gerektirmektedir. Fast food beslenme şeklinin günümüzde yaygınlaşması birçok sorunu ortaya çıkarmakta. Yoğun hayat temposu yüzünden kendimizi bir koşuşturmanın içerisinde buluyoruz. Ve kısacık öğle tatillerinde ağzımızın tadıyla yemek yiyemez olduk. Bu da bizi fast food tarzı beslenmeye itmiş durumdu. Tükettiğimiz her hamburger, her patates cipsinin beğenerek tüketsek de aslında vücudumuz için büyük zararları vardır. Bunların başında dengesiz alınan kilolar ve sağlıksız bir hayat gelmektedir. Bu ve benzeri nedenler ile insanlar diyet yapmaya başlıyor. Peki, birinden duyduğumuz veya bir yerden okuduğumuz diyetlerin genel anlamda hangi sebep ile kullanıldığını biliyor muyuz? Vücudumuz için sağlıklı olan diyeti nasıl seçebiliriz diye aklımıza bazı sorular takılıyor. Önemli olan sağlığınız açısından en yararlı diyeti uygulamaktır. Bu yüzden uzmanlar tarafından yapılmış olan diyetlerin analizlerini sizlere sunuyoruz.

Kaynak: huffingtonpost
DASH diyeti

                                    En bilinen diyetlerin başında gelen DASH diyeti temelde hipertansiyon ile mücadele etmek için çıkarılmış bir diyettir. Ayrıca şeker hastalığı ve kalbi olan bireyler için de sağlıklı bir diyet olarak gösteriliyor. Yani her bünye için uygundur diyemeyiz. Fakat gene de besinlerin dengeli şekilde olması birçok kişi için uygun gözüküyor. Asıl amacı dışında sağlıklı kilo vermek için de kullanılan bir diyettir.
DASH diyeti En bilinen diyetlerin başında gelen DASH diyeti temelde hipertansiyon ile mücadele etmek için çıkarılmış bir diyettir. Ayrıca şeker hastalığı ve kalbi olan bireyler için de sağlıklı bir diyet olarak gösteriliyor. Yani her bünye için uygundur diyemeyiz. Fakat gene de besinlerin dengeli şekilde olması birçok kişi için uygun gözüküyor. Asıl amacı dışında sağlıklı kilo vermek için de kullanılan bir diyettir.
Akdeniz diyeti

                                    Sağlıklı kilo vermek ve yanlış beslenmenin önüne geçmek için bire bir kullanılan bir diyettir Akdeniz diyeti. Meyve ve sebze açısından yoğun olmakla birlikte balık ve bazı protein veren besinler de içermektedir. Bunların dışında içerdiği zeytinyağı sayesinde yanlış beslenmenin önüne bir adım daha geçiyor ve sağlıklı birer birey olmamıza yardımcı oluyor. Uzmanlar ise pozitif bir diyet olarak gösteriyor.
Akdeniz diyeti Sağlıklı kilo vermek ve yanlış beslenmenin önüne geçmek için bire bir kullanılan bir diyettir Akdeniz diyeti. Meyve ve sebze açısından yoğun olmakla birlikte balık ve bazı protein veren besinler de içermektedir. Bunların dışında içerdiği zeytinyağı sayesinde yanlış beslenmenin önüne bir adım daha geçiyor ve sağlıklı birer birey olmamıza yardımcı oluyor. Uzmanlar ise pozitif bir diyet olarak gösteriyor.
MIND diyeti

                                    MIND diyeti genel anlamda ilk başta verdiğimiz iki diyetin karışımı olarak sunuluyor. Son derece uzman kişiler tarafından çıkarılan bu diyetin amacı beyin sağlığına destek olmaktır. Diyet içeriğinde ise salata, balık, sebze, kuruyemiş vs. bulunmaktadır. Aslında neredeyse her tür sağlıklı besin bulunuyor.
MIND diyeti MIND diyeti genel anlamda ilk başta verdiğimiz iki diyetin karışımı olarak sunuluyor. Son derece uzman kişiler tarafından çıkarılan bu diyetin amacı beyin sağlığına destek olmaktır. Diyet içeriğinde ise salata, balık, sebze, kuruyemiş vs. bulunmaktadır. Aslında neredeyse her tür sağlıklı besin bulunuyor.
TLC diyeti

                                    Asıl amaç kalp sağlığına destek olmaktır. Alanında uzman kişiler tarafından profesyonel bir şekilde çıkarılmış bir diyettir.
TLC diyeti Asıl amaç kalp sağlığına destek olmaktır. Alanında uzman kişiler tarafından profesyonel bir şekilde çıkarılmış bir diyettir.
Tradisyonel Asla diyeti

                                    Uzmanlar sürekli bu diyeti uygulamayı kesinlikle tasvip etmiyorlar. Fakat kısa süreli uygulamalar için herhangi bir kısıtlama yok. Sürekli olarak kullanımın tavsiye edilmesinin sebebi ise bu diyette belirli bir yol izleniyor ve çok kısıtlayıcı durumlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden bu diyeti uygularken dikkatli olunması gerekiyor.
Tradisyonel Asla diyeti Uzmanlar sürekli bu diyeti uygulamayı kesinlikle tasvip etmiyorlar. Fakat kısa süreli uygulamalar için herhangi bir kısıtlama yok. Sürekli olarak kullanımın tavsiye edilmesinin sebebi ise bu diyette belirli bir yol izleniyor ve çok kısıtlayıcı durumlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden bu diyeti uygularken dikkatli olunması gerekiyor.
Karın Düzleştirme diyeti

                                    Asıl amacı başlıkta da belirtildiği gibi karın düzleştirmek ve genel anlamda bel yağlarını yakmak için kullanılan bir diyet türüdür. Uzmanlara göre ise ortalama bir diyet olarak düşünülmektedir.
Karın Düzleştirme diyeti Asıl amacı başlıkta da belirtildiği gibi karın düzleştirmek ve genel anlamda bel yağlarını yakmak için kullanılan bir diyet türüdür. Uzmanlara göre ise ortalama bir diyet olarak düşünülmektedir.
Mayo Klinik diyeti

                                    Bu diyet için ömür boyu kullanılabilecek bir diyet türü diyebiliriz. Özellikle diyabet hastaları için son derece sağlıklı bir diyettir.
Mayo Klinik diyeti Bu diyet için ömür boyu kullanılabilecek bir diyet türü diyebiliriz. Özellikle diyabet hastaları için son derece sağlıklı bir diyettir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >