Yaş haddinden serbest bırakılmıştı: Hatay'daki Rende Sitesi'nin müteahhidi tutuklandı

 Arif Sami Rende
Arif Sami Rende

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde iki bloğu yıkılan ve 105 kişinin yaşamını yitirdiği Rende Sitesi'nin sahibi Arif Sami Rende (84) hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yaş haddinden serbest bırakılan Rende savcılığın itirazıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay’da yıkılan ve 105 kişiye mezar olan Rende Sitesi’nin arsa sahibi Arif Sami Rende, yaş haddi nedeniyle serbest bırakılmasının ardından savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Rende, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kreş için kolonların kesildiği iddia edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan yapılardan biri de Rende Sitesi'ydi.

4 bloktan oluşan sitenin bir bloğunun kolonlarının kreş yapılması için kesildiği iddia edilmişti. 2016 yılında müteahhit tarafından da kolon kesildi iddiasıyla sitenin sahibi Arif Sami Rende hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, savcılığın da takipsizlik kararı verdiği ortaya çıkmıştı.

Savcıya inceleme

Depremin ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı kolon kesildiğine yönelik suç duyurusuna takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >