"Yaşaması mucize" demişlerdi, o şimdi 21 yıl yaşında

Deniz Ünsal
Deniz Ünsal

Manisa'da serebral palsi teşhisi ile doğan Deniz Ünsal için "yaşaması mucize" demişlerdi. Ünsal şuan 21 yaşında ve lise eğitimini tamamladı.

Manisa’da 21 yıl önce serebral palsi teşhisi ile dünyaya gelen Deniz Ünsal için doktorlar, “Yaşaması mucize olur” demişlerdi. O ise inatla hayata sarıldı. Attığı kulaçlarla madalyalar kazanan Ünsal, lise eğitimini başarıyla tamamlayıp mezun oldu.

Mezun olan tek öğrenci oldu

Manisa’nın Yunusemre İlçesi Polinas Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan özel sınıfta 15 arkadaşıyla eğitim gören Deniz Ünsal da mezun oldu. 15 özel öğrenciden biri olan 21 yaşındaki Ünsal bu dönemde mezun olan tek öğrenci olunca arkadaşları onu omuzlarına aldı. Ünsal’a diplomasını öğretmenleri Derviş Özgür ve Ümit Karakaş verdi.

Gazete Habertürk'ten Ahmet Ünsal'ın haberine göre Deniz Ünsal, diploma ve mezuniyet coşkusunu 21 yıllık hayatında kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan eğitimci annesi Nihal Ünsal’a sarılarak yaşadı.

"Hayatla barışık olmasını ve okuma azmini takdir ediyorum"

Manisa’da 21 yıl önce serebral palsi teşhisi ile dünyaya gelen Ünsal için doktorlar, “Yaşaması mucize olur” demişti. O ise inatla hayata sarıldı. Attığı kulaçlarla Türkiye şampiyonu olup madalyalar kazandı. Ünsal’ın öğretmeni Derviş Özgür, “Deniz gerçekten çok özel bir öğrenci. Onunla yolculuğumuz ortaokul dönenimde başladı ve 8 yıldır birlikteyiz. Hayatla barışık olmasını ve okuma azmini takdir ediyorum” dedi.

Ünsal’ın annesi Nihal Ünsal da “Deniz’in hayatı, yaşadıklarıyla aslında filmlere konu olabilir. 8 yaşında geçirdiği bir dizi ameliyatlar sonrasında ilk adımı attı. Sonrasında havuz hayatıyla tanışarak katıldığı şampiyonlarda birçok madalya elde etti. Bugünlere geldiğine hep şükrediyoruz” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >