Yaz aylarında güneş yanıkları kabusunuz olmasın

Özellikle tatilde aşırı güneş ışığına maruz kalmamaya dikkat edilmesi gerekiyor.
Özellikle tatilde aşırı güneş ışığına maruz kalmamaya dikkat edilmesi gerekiyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş yüzünü göstermeye başladı. Tatilde veya şehirde gezerken güneşe oldukça fazla maruz kalıyoruz. Gerekli önlemleri almadığımız zaman vücudumuzda oluşan yanıklar gündelik yaşamımızı etkiliyor. Hayatı kabusa çeviren bu yanıklara maruz kalmamak için bazı yöntemleri uygulamak ve güneşten korunmak gerekiyor.

Tatilde ya da şehirde olmak güneş yanıklarına engel olamıyor. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte güneş de yüzünü göstermeye başladı. Fazla güneşe maruz kalmanın sonucunda oluşan güneş yanığı hayatınızı kabusa çevirebilir. Ancak bu durumdan kurtulmak için bazı yöntemleri uygulamak gerekiyor.

Salatalık

                                    Salatalık cildi canlandıran ve onaran bir etkiye sahiptir. Salatalığı dilimleyerek, rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek kullanabilirsiniz. Salatalığın suyu, yanıklarınızı rahatlatırken bir yandan da hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacak.
Salatalık Salatalık cildi canlandıran ve onaran bir etkiye sahiptir. Salatalığı dilimleyerek, rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek kullanabilirsiniz. Salatalığın suyu, yanıklarınızı rahatlatırken bir yandan da hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacak.
Zeytinyağı

                                    Cildinizi nemlendirmek, var olan gerginliği ve kuruluğu azaltmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Nemlendirici kremler de iyi bir alternatif olabilir fakat cildiniz bu denli hassasken en iyi seçenek, en doğal seçenek olan zeytinyağıdır. Zeytinyağını hafif dokunuşlarla cildinize uyguladığınızda hem var olan kuruluğu alacak hem de kaşıntıyı önleyecektir.
Zeytinyağı Cildinizi nemlendirmek, var olan gerginliği ve kuruluğu azaltmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Nemlendirici kremler de iyi bir alternatif olabilir fakat cildiniz bu denli hassasken en iyi seçenek, en doğal seçenek olan zeytinyağıdır. Zeytinyağını hafif dokunuşlarla cildinize uyguladığınızda hem var olan kuruluğu alacak hem de kaşıntıyı önleyecektir.
Yoğurt

                                    Aslında yoğurdun iyileştirici bir etkisi bulunmuyor. Fakat hayat kalitenizi düşürecek kadar sıkıntılı bir süreç geçiriyorsanız, gece uykularınız bölünüyorsa, yanığınıza yoğurt sürmek bir süre sizi rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Yoğurt Aslında yoğurdun iyileştirici bir etkisi bulunmuyor. Fakat hayat kalitenizi düşürecek kadar sıkıntılı bir süreç geçiriyorsanız, gece uykularınız bölünüyorsa, yanığınıza yoğurt sürmek bir süre sizi rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Aloe vera

                                    Aloe veranın vücudumuza olan faydaları tartışılmaz. Aynı şekilde güneş yanıkları için de birebir. Aslında her türlü yaralanma için kullanılabilecek olan aloe vera, nemlendirme etkisi ile cildinizi rahatlatacak ve ciltteki gerginliği azaltacaktır. Aloe veranın jelini ya da suyunu yanıklarınıza sürmeniz de iyileşme sürecinizi oldukça hızlandıracaktır.
Aloe vera Aloe veranın vücudumuza olan faydaları tartışılmaz. Aynı şekilde güneş yanıkları için de birebir. Aslında her türlü yaralanma için kullanılabilecek olan aloe vera, nemlendirme etkisi ile cildinizi rahatlatacak ve ciltteki gerginliği azaltacaktır. Aloe veranın jelini ya da suyunu yanıklarınıza sürmeniz de iyileşme sürecinizi oldukça hızlandıracaktır.
Elma sirkesi

                                    Cilde olan olumlu etkileri ile bilinen elma sirkesi elbette yanıklarınıza da iyi gelecektir. Cildin pH dengesini düzenleyen elma sirkesi, bu sayede cildi rahatlatır ve yanığın verdiği o rahatsız edici hissi azaltır. Sirkeyi cildinize uygularken su ile seyreltmenizi öneriyoruz, bir bardak suya bir tatlı kaşığı sirke yeterli olacaktır.
Elma sirkesi Cilde olan olumlu etkileri ile bilinen elma sirkesi elbette yanıklarınıza da iyi gelecektir. Cildin pH dengesini düzenleyen elma sirkesi, bu sayede cildi rahatlatır ve yanığın verdiği o rahatsız edici hissi azaltır. Sirkeyi cildinize uygularken su ile seyreltmenizi öneriyoruz, bir bardak suya bir tatlı kaşığı sirke yeterli olacaktır.
Yulaf ezmesi

                                    Güneş yanıkları için bir diğer yöntem olan yulaf ezmesi, cildinizi serinletir ve acınızı azaltır. Bu yöntemi uygulamak için bir bardak suda yarım bardak yulafı pişirebilir, soğuduktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Bu şekilde on dakika beklemeniz yeterli olacaktır, sonrasında ılık suyla yanık bölgeyi temizleyebilirsiniz.
Yulaf ezmesi Güneş yanıkları için bir diğer yöntem olan yulaf ezmesi, cildinizi serinletir ve acınızı azaltır. Bu yöntemi uygulamak için bir bardak suda yarım bardak yulafı pişirebilir, soğuduktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Bu şekilde on dakika beklemeniz yeterli olacaktır, sonrasında ılık suyla yanık bölgeyi temizleyebilirsiniz.
Lavanta yağı

                                    Tıpkı zeytinyağı gibi bir etkiye sahip olan lavanta yağı, cildinizi nemlendirirken var olan gerginliği de azaltacaktır. Lavanta yağının hoş kokusu sayesinde sadece yanıklarınızı değil tüm vücudunuzu da nemlendirebilirsiniz.
Lavanta yağı Tıpkı zeytinyağı gibi bir etkiye sahip olan lavanta yağı, cildinizi nemlendirirken var olan gerginliği de azaltacaktır. Lavanta yağının hoş kokusu sayesinde sadece yanıklarınızı değil tüm vücudunuzu da nemlendirebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >